adplus-dvertising
An Introduction To Programming Through C++

NPTEL An Introduction To Programming Through C++ Assignment 1 Answers 2022

NPTEL An Introduction To Programming Through C++ Assignment 1 Answers 2022 :- Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

 

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL An Introduction To Programming Through C++ Assignment 1 Answers 2022? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL An Introduction To Programming Through C++ WeekSolution 2022

 

An Introduction To Programming Through C++

From My Side : This course provides an start to problem solving and programming using the C++ programming language. The topics tallying together occurring:
Basic programming notions. Control flow, variables and assignments statements, conditional be swift, looping, action calls including recursion. Arrays and structures. Elementary aspects of classes. Heap memory.
Program design. How human beings solve problems manually. Strategies for translating calendar strategies to computer programs. Organizing large programs into units such as functions and classes. Introduction to assertions and invariants.
Programming applications. Arithmetic going a propos for polynomials, matrices. Root finding. Sorting and searching. Design of editors and simulators, including graphical editors. Elementary buoyancy. A rudimentary graphics system will be discussed.
Standard Library of C++. The string, vector and map classes.
C++ is an slant-oriented programming language which gives a sure structure to programs and allows code to be reused, lowering fee costs

This course provides an introduction to problem solving and programming using the C++ programming language. The topics include:

  • Basic programming notions. Control flow, variables and assignments statements, conditional execution, looping, function calls including recursion. Arrays and structures. Elementary aspects of classes. Heap memory.
  • Program design. How human beings solve problems manually. Strategies for translating manual strategies to computer programs. Organizing large programs into units such as functions and classes. Introduction to assertions and invariants.
  • Programming applications. Arithmetic on polynomials, matrices. Root finding. Sorting and searching. Design of editors and simulators, including graphical editors. Elementary animation. A rudimentary graphics system will be discussed.
  • Standard Library of C++. The string, vector and map classes.
INTENDED AUDIENCE : BE/BTech  in all disciplines BCA/MCA/M. Sc
INDUSTRY SUPPORT   : All IT Industries

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL An Introduction To Programming Through C++ Assignment 1 Answers 2022? :

 

NPTEL An Introduction To Programming Through C++ Assignment 1 Answers 2022

Suppose a “rightgoing step” consists of a upward going line of length 10 followed by a rightgoing line of length 10. The following code draws 5 rightgoing steps, i.e. a staircase. Assuming the turtlestarts pointing in the rightward direction, and assuming the steps rise by 50 in the right fill in the blanks.
repeat(5){ blankA; blankB; blankC; blankD;}
Given below are 4 fill in the blank questions. You have to answer by writing only the required answer without any blanks or anything, as it would appear in your program. For example for the first question you should fill “left(90)” (without the quotes).

Q1. What is blankA?

Answer By SciShowEngineer
Answer: left(90)

Q2. What is blankB?

Answer By SciShowEngineer
Answer: forward(10)

Q3. What is blankC?

Answer By SciShowEngineer
Answer: right(90)

Q4. What is blankD?

Answer By SciShowEngineer
Answer: forward(10)

Suppose you decide to represent the cards in a standard deck using the numbers 1 through 52. So for this, the cards are arranged so that the clubs come first, then the diamonds, then the hearts and then the spades. Also within a suit, the order of the cards is ace, then the cards 2 through 10, then the jack, then the queen, then the king. So after arranging the cards in this manner, the ith card is assigned the number i. Thus the king of spades will get the number 52, and the ace of clubs the number 1.

Q5. What number does the 9 of spades get?

Answer By SciShowEngineer
Answer: 48

Q6. Suppose some card has number n. I would like to know if it is a diamond. Which of the following tests will tell me if this is the case?

a) n > 26
b) ceiling(n/13) = 2
c) n mod 13 = 0
d) floor(n/13) = 2

Answer By SciShowEngineer
Answer: b) ceiling(n/13) = 2

Suppose I choose to represent a number using floating point, in 32 bits, using the representation discussed in the lecture. Which of the following are correct?

Q7. I will be able to exactly represent the number 100000000 (100 million).

a) Yes
b) No

Answer By SciShowEngineer
Answer: b) No

Q8. I will be able to approximately represent the number 1000000000000 (one trillion)

a) Yes
b) No

Answer By SciShowEngineer
Answer: a) Yes

Q9. I will be able to exactly represent the number 1000.

a) Yes
b) No

Answer By SciShowEngineer
Answer: a) Yes

Q10. I will be able to exactly represent the number 1/3 (one third).

a) Yes
b) No

Answer By SciShowEngineer
Answer: b) No

Q11. Consider the multiplication instruction defined in the lecture.
Suppose now that I have a program 57 100 200 300 57 300 200 400.Suppose initially the 6, 7, 8, 9 are stored in addresses 100, 200, 300, 400 respectively. After executing the 2 instructions given above, what would be present at address 400?

Answer By SciShowEngineer
Answer: 336

Your are given two tables
Table 1: (A) Control unit, (B) memory (C) compiler (D) capacitor
Table 2: (E) Can be used to store a bit, (F) Can be used to store many bits, (G) translates C++ program into machine language, (H) Fetches instructions

Q12. What most closely matches A?

a) E
b) F
c) G
d) H

Answer By SciShowEngineer
Answer: d) H

Q13. What most closely matches B?

a) E
b) F
c) G
d) H

Answer By SciShowEngineer
Answer: b) F

Q14. What most closely matches C?

a) E
b) F
c) G
d) H

Answer By SciShowEngineer
Answer: c) G

NPTEL An Introduction To Programming Through C++ Programming Assignment 1 Answers 2022

Write a program that reads in numbers m, n and prints the letter X (capital X) m times followed by the letter Y (capital Y) n times, all in one line. Don’t write the #include < simplecpp > statement at the beginning of your code, directly start the main_program

 

int main(){
int m,n;
cin>>m>>n;

while(m–){
cout<<“X”;
}

while(n–){
cout<<“Y”;
}
}

Write a program that reads in a number m and prints a ‘*’ on m consecutive lines, followed by m+1 ‘*’s on a single line. The result should look like the letter L made out of stars. You can go to a new line in the output using cout << endl; .Don’t write the #include < simplecpp > statement at the beginning of your code, directly start the main_program

 

int main() {
int m;
cin>>m;

int a = m;

while(a–) {
cout<<“*”<<endl;
}

int b=m+1;

while(b–) {
cout<<“*”;
}

}

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.