adplus-dvertising

NPTEL Computer Graphics Assignment 1 Answer

We Discuss About That NPTEL Computer Graphics Assignment 1 Answer

NPTEL Computer Graphics Assignment 1 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Computer Graphics Assignment 1 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Computer Graphics Assignment 1 Answer”

Table of Contents

NPTEL Computer Graphics Assignment

ABOUT THE COURSE :

Computer graphics is one of the fundamental aspects of any computing system. Its primary role is to render the digital content (0’s and 1’s) in a human-comprehensible form on the computer screen. The rendering follows a series of stages, collectively known as the graphics pipeline. In this course, we will introduce the pipeline and its stages. The topics covered include various object representation techniques followed by the pipeline stages of modeling transformation, 3D to 2D viewing transformation, clipping and hidden surface removal and scan conversion (rendering). We shall follow the stages of the 3D graphics pipeline. In order to complete the coverage, we shall also briefly introduce the present day graphics hardware (I/O devices, GPU) and the widely popular openGL graphics library.

 

INTENDED AUDIENCE  : UG students of Computer Science and Engineering/IT

PREREQUISITES  : Knowledge of data structures and algorithm is preferable.

INDUSTRIES  SUPPORT     :
(1) Gaming and entertainment industry
(2) Industry dealing with display technology
(3) Interactive consumer electronic industry
(4) Any other industry dealing with display and content rendering

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Computer Graphics Assignment 1 Answer 2022? :

 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. What do we do in CG?

a. We generate 2D image and display on a screen.
b. We generate 3D image and display on a screen.
c. Both a, and b.
d. None of these.

Answer:- a

2. What does the video memory do?

a. It stores the image in the form of string of 0 and 1, which is generated by display controller.
b. It stores the image in the form of string of 0 and 1, which is generated by video controller.
c. It stores the videos, which is generated by display controller.
d. All of the above.

Answer:- a
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. Which among the following is correct?

a. We can use a raster scan method to render a vector graphics but cannot use a vector scan method to render a raster graphics.
b. We can use a vector scan method to render a raster graphics but cannot use a raster scan method to render a vector graphics.
c. We can use a raster scan method to render a vector graphics and vice versa.
d. We can use only raster scan method to render a raster graphics and only vector screen method to render vector graphics.

Answer:- c

4. Computer graphics are used in mobile phones, information kiosks at popular spots such as airports, ATMS, large displays at open air music concerts, air traffic control panels, and so on.

a. True
b. False

Answer:- a

5. The term “Computer Graphics” was coined in

a. 1860
b. 1869
c. 1960
d. 1965

Answer:- c

6. The process of removing objects that lie outside view volume is called

a. clipping
b. projection transformation
c. hidden surface removal
d. hidden surface detection

Answer:- a
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

7. How many phases are there in the evolution of computer graphics?

a. 1
b. 2
c. 4
d. 10

Answer:- c

8. How many stages are there in 3D graphics pipeline?

a. 1
b. 4
c. 0
d. 5

Answer:- d

9. The “childhood” phase in the evolution of computer graphics was the period 1964-1970.

a. True
b. False

Answer:-
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

10. First stage of the 3D graphics pipeline is “object representation”.

a. True
b. False

Answer:- a
Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Computer Graphics Assignment 1 Answer Then Follow US HEREand Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.