adplus-dvertising

NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3 Answer

We Discuss About That NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3 Answer

NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3 Answer”

Table of Contents

NPTEL Data Science for Engineers Assignment

ABOUT THE COURSE :
Learning Objectives :
  1. Introduce R as a programming language
  2. Introduce the mathematical foundations required for data science
  3. Introduce the first level data science algorithms
  4. Introduce a data analytics problem solving framework
  5. Introduce a practical capstone case study
Learning Outcomes:
  1. Describe a flow process for data science problems (Remembering)
  2. Classify data science problems into standard typology (Comprehension)
  3. Develop R codes for data science solutions (Application)
  4. Correlate results to the solution approach followed (Analysis)
  5. Assess the solution approach (Evaluation)
  6. Construct use cases to validate approach and identify modifications required (Creating)
INTENDED AUDIENCE:  Any interested learner
PREREQUISITES:  10 hrs of pre-course material will be provided, learners need to practise this to be ready to take the course.
INDUSTRY SUPPORT:  HONEYWELL, ABB, FORD, GYAN DATA PVT. LTD.

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3 Answer 2022? :

Types of questions:
● MCQs – Multiple Choice Questions (a question has only one correct answer)
● MSQs
    ○ Multiple Select Questions (a question can have two, three, or four correct options)
    ○ In this case, equal weightage must be given to all options
● True/False – The learner has to choose either TRUE or FALSE from a given statement
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. Let X and Y be two independent random variables with Var(X)Var(X)  = 9 and  Var(Y)Var(Y) =3,   find Var(4X−2Y+6)Var(4X−2Y+6)

a. 100
b. 140
c. 156
d. None of the above

Answer:- b

2. Calculate the standard error of sample mean using the following data n=14,μ=18.5,X¯=17.85,S=1.95n=14,μ=18.5,X¯=17.85,S=1.95

a. 0.52
b. 0.81
c. 0.23
d. None of the above

Answer:- b
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. The correlation coefficient of two random variable X and Y is −14−14 , their variance is given by 3 and 5. Compute Cov(X,Y)Cov(X,Y)

a. -0.854
b. 0.561
c. -0.968
d. None of the above

Answer:- c

4.Find the t-statistic for the sample data given that the population mean of the distribution is 8.

a. 3.93
b. 1.44
c. 8.33
d. None of the above

Answer:- b

5.Find F-statistic for the following sample sets generated from the same distribution

a. 0.14
b. 1.47
c. 4.46
d. None of the above

Answer:- c

6. Find the Fstatistic for the following sample sets generated from the distributions with population variances 3 and 7 respectively

a. 6.88
b. 0.73
c. 4.36
d. None of the above

Answer:- b
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

7. When will you reject the Null hypothesis?

a. p value greater than α
b. p value less than α
c. p value equal to α
d. None of the above

Answer:- a

8. A standard normal density function is shown below. The area of the shaded region is

a. 0.046
b. 0.977
c. 0.954
d. None of the above

Answer:- d

9. A talent exam is conducted annually which has a mean score of 200 and a standard deviation of 30. If a student’s Z-score is 1.50, what was his score in the exam?

a. 245
b. 170
c. 230
d. None of the above

Answer:- d

10. A car company purchases engine blocks from suppliers A, B, and COut of the 100 units supplied by A, two units were found to be defective. Similarly, out of 200 and 300 units supplied by B and C, the number units found to be defective were 10 and 15 respectively. If a quality control person of the car company picks up a block and if the selected block is from A, what is the probability that the block is defective?

a. 0.020
c. 0.35
c. 0.33
d. None of the above

Answer:- a
Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Data Science for Engineers Assignment 3 Answer Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.