adplus-dvertising

NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 1 Answer

We Discuss About That NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 1 Answer

NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 1 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 1 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 1 Answer”

Table of Contents

NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment

ABOUT THE COURSE :
With the growth of Information and Communication Technology, there is a need to develop large and complex software. For developing large software, software developers should have enough proficiency of data structures and algorithms. Further, those software should be platform independent, Internet enabled, easy to modify, secure, and robust. To meet this requirement object-oriented paradigm has been developed and based on this paradigm the Java programming language emerges as the best programming environment. Now, Java programming language is being used for mobile programming, Internet programming, and many other applications compatible to distributed systems. This course aims to cover the essential topics of data structures and algorithms and how the same can be implemented using Java programming language. The participants of the proposed course will be able to improve their skills, to cope with the current demand of IT industries and solve many problems in their own filed of studies.

 

INTENDED AUDIENCE  : The undergraduate students from the engineering disciplines, namely CSE, IT, EE, ECE, etc. might be interested for this course.

PREREQUISITES  : This course requires that the students are familiar with programming language such as C/C++/Java, data structures and algorithms.
INDUSTRIES  SUPPORT  : All IT companies.

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 1 Answer 2022? :

1. Which feature can be implemented using encapsulation?

a. Inheritance
b. Abstraction
c. Polymorphism
d. Overloading

Answer:- b

2. Which of the following best describes encapsulation?

a. It is a way of combining various data members into a single unit.
b. It is a way of combining various member functions into a single unit.
C. It is a way of combining various data members and member functions into a single unit which can operate on any data.
d. It is a way of combining various data members and member functions that operate on those data members into a single unit.

Answer:- d
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. Which of the followving should be encapsulated?

a. The data which is prone to change is near future.
b. The data prone to change in long terms.
c. The data which is intended to be changed.
d. d. The data which belongs to some other class.

Answer:- a

4. What will be the output?

import java.1o.*
class Q
public static void swap(int x, int y)
int temp;
temp = x
y=X
y= temp;
System.out.print(x+" " + y);
public statie void main(String[] args)
intx = 100;
int y= 10;
Swap(x, y);
  • a. 100 10
  • b. 10 100
  • c. 10 10
  • d. 100 100
Answer:- b

5. Why are generics used?

a. Generics make code more fast.
b. Generics make code more optimized and readable.
c. Generncs add stability to your code by making more of your bugs detectable at compile time.
d. Generics add stability to your code by making more of your bugs detectable at a runtime.

Answer:- c

6. Which of the following is true?

a. Generic programming and function overloading are very similar to each other.
b. With method overloading you can pass any type of data argument but with generic programming it is limited.
c. For generic programming to work, multiple functions of the same logic need to be created for different data types.
d. Method overriding is a fancy name for method overloading.

Answer:- c
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

7. Fill in the missing blank to implement it as a generic program?

class DemoClass<T>{
void genericPrint(
System.out.println(t);
public static void main (String[] args) {
DemoClass obj = new DemoClass0;
obj.genericPrint("HT");
obj genericPrint(1000)
  • a. intt
  • b. floatt
  • c. double t
  • d. T t
Answer:- d

8. How do we implement variable sized arguments in generic programming?

a. Aray
b. Variable argument
c. varars
d. getch

Answer:- b

9. T extends superclass> is used to implement which of the following?

a. Lower bound
b. Upper bound
c. Middle bound
d. None of the above.

Answer:- b

10. Why do we need to study data structures?

a. Because it’s a really hot topic in this era, like Machine Learning, Deep Learning.
b. Because it’s an ancient topic and we should know the history of computers
c. It is essential for developing a large, complex and critical software.
d. Data structures help us organize and access different types of data in the most efficient format according to our needs.

Answer:- c, d

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 1 Answer Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.