adplus-dvertising

NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 3 Answer

We Discuss About That NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 3 Answer

NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 3 Answer ‚Äď Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 3 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the¬†National Programme on Technology Enhanced Learning¬†(NPTEL) Course ‚ÄúNPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 3 Answer‚ÄĚ

Table of Contents

NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment

ABOUT THE COURSE :
With the growth of Information and Communication Technology, there is a need to develop large and complex software. For developing large software, software developers should have enough proficiency of data structures and algorithms. Further, those software should be platform independent, Internet enabled, easy to modify, secure, and robust. To meet this requirement object-oriented paradigm has been developed and based on this paradigm the Java programming language emerges as the best programming environment. Now, Java programming language is being used for mobile programming, Internet programming, and many other applications compatible to distributed systems. This course aims to cover the essential topics of data structures and algorithms and how the same can be implemented using Java programming language. The participants of the proposed course will be able to improve their skills, to cope with the current demand of IT industries and solve many problems in their own filed of studies.

 

INTENDED AUDIENCE  : The undergraduate students from the engineering disciplines, namely CSE, IT, EE, ECE, etc. might be interested for this course.

PREREQUISITES  : This course requires that the students are familiar with programming language such as C/C++/Java, data structures and algorithms.
INDUSTRIES  SUPPORT  : All IT companies.

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring ‚Äď quizzes and programming assignments).¬†
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam ‚Äď out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 3 Answer 2022? :


Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. What will be the output of following:

int arr [] = new int[];
System.out. println (arr) ;

a. Garbage Value
b. Pointer to Address
c. Compile time Error
d. None of the above

Answer:- c

2. What is the output of the followving code snippet? int arr [] = new int[5] System. out. println (arr) ;

a. Garbage Value
b. Reference Value
c. Compile time Error
d. None of the above

Answer:- b
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. What is the output of the following code snippet?

int arr [] = new int[-5]

a. Compilation Error
b. Logical Error
C. Exception
d. None of the above

Answer:- c

4. Is the statement in red a legal statement?
int[] a = new int[30]:
int[] b = new int[50]:

a =b; //22

a. Legal Statement
b. Compile time error
c. Runtime error
d. None of these

Answer:- a

5. Which of the following is not a legal declaration of array?

a. int arr|]= new int[3]:
b. int| arr = new int[3]:
C. int arr[|]= {1,2,3,4,5};
d. int arr[]= new int[3]{1,2,3};

Answer:- d

6. Which of the followving is a linear Data Structure?

a. Array
b. Graph
c. Binary Tree
d. Heap Tree

Answer:- a
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

7. What will be the output of the given command? int arr[] = new int[5]; System.out.print(arr[5]);

a. Compile Time Error
b. Garbage Value
c. Reference Address
d. ArrayIndexOutOfBoundsException

Answer:- d

8. What is the default value of Object type array?

a. 0
b. ‚ÄĚ ‚Äú
c. False
d. null

Answer:- d

9. Which of the following returns the length of an Array?

a. length
b. length()
c. size()
d. len()

Answer:- a

10. Which of the following statement is ?

a. Size of an array can be declared at runtime
b. Array is a dynamic data structure.
c. Same Array can store different data types
d. Array is a collection of similar types of elements.

Answer:- d

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 3 Answer Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.