adplus-dvertising

NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 4 Answer

We Discuss About That NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 4 Answer

NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 4 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 4 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 4 Answer”

Table of Contents

NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment

ABOUT THE COURSE :
With the growth of Information and Communication Technology, there is a need to develop large and complex software. For developing large software, software developers should have enough proficiency of data structures and algorithms. Further, those software should be platform independent, Internet enabled, easy to modify, secure, and robust. To meet this requirement object-oriented paradigm has been developed and based on this paradigm the Java programming language emerges as the best programming environment. Now, Java programming language is being used for mobile programming, Internet programming, and many other applications compatible to distributed systems. This course aims to cover the essential topics of data structures and algorithms and how the same can be implemented using Java programming language. The participants of the proposed course will be able to improve their skills, to cope with the current demand of IT industries and solve many problems in their own filed of studies.

 

INTENDED AUDIENCE  : The undergraduate students from the engineering disciplines, namely CSE, IT, EE, ECE, etc. might be interested for this course.

PREREQUISITES  : This course requires that the students are familiar with programming language such as C/C++/Java, data structures and algorithms.
INDUSTRIES  SUPPORT  : All IT companies.

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 4 Answer 2022? :


Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. What would be the asymptotic time complexity to insert a node at the end of a singly linked list, if the pointer is initially pointing to the head of the list?

a. O(n)
b. O(1)
c. O(nlogn)
d. O(logn)

Answer:- a
2. Which of the following is not a type of linked list?

a. Singly
b. Hybrid
c. Doubly
d. Circular

Answer:- b

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 4 Answers 2022
3. Which of the followving operations are dependent on the length of the singly linked list (given pointers to first and last nodes)?

a. Deletion at the beginning
b. Deletion at the end
c. Insertion at the beginning
d. Insertion at the end

Answer:- b
4. What does the following function do for a given linked list with the first node as head?

a. Prints all nodes of linked lists.
b. Prints all nodes of linked list in reverse order
C. Prints altermate nodes of Linked List
d. Prints altermate nodes in reverse order

Answer:- b
5. Which of the following algorithms cannot be used on a linked list?

a. Linear search
b. Binary search
c. Reversal operation
d. Sorting

Answer:- b
6. Worst case time complexity to search an element in a linked list is?

a. O(n)
b. O(1)
C. O(nlogn)
d. Oflogn)

Answer:- a

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 4 Answers 2022

7. What is the time complexity of deletion of the first node in a single linked list?

a. O(n)
b. O(1)
c. O(n*n)
d. O(logn) .

Answer:- b
8. If a stack is implemented using a linked list, what will be the time complexity of pop and push operations, respectively?

a. O(1). O(n)
b. O(n). (O)
C. O(l). O(1)
d. O(n). On)

Answer:- c
9. What are the advantages of the linked list?

a. Random access is not allowed
b. Dynamic Size
C. Extra memory space for a pointer for each node.
d. Easy Insertion and Deletion.

Answer:- b, d

10. Which of the following is an application where a linked list structure can be used?

a. To implement a stack.
b. To mplement a queue.
C. To store a sparse matrix.
d. To store a polymomial of any degree.

Answer:- a ,b, c, d

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Data Structure And Algorithms Using Java Assignment 4 Answer Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.