adplus-dvertising

NPTEL Deep Learning IIT Ropar Assignment 7 Answers 2022

We Discuss About That NPTEL Deep Learning IIT Ropar Assignment 7 Answers 2022

NPTEL Deep Learning IIT Ropar Assignment 7 Answers 2022 – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Deep Learning IIT Ropar Assignment 7 Answers 2022? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Deep Learning IIT Ropar Assignment 7 Answers 2022”

Table of Contents

NPTEL Deep Learning IIT Ropar Assignment

ABOUT THE COURSE :
Deep Learning has received a lot of attention over the past few years and has been employed successfully by companies like Google, Microsoft, IBM, Facebook, Twitter etc. to solve a wide range of problems in Computer Vision and Natural Language Processing. In this course we will learn about the building blocks used in these Deep Learning based solutions. Specifically, we will learn about feedforward neural networks, convolutional neural networks, recurrent neural networks and attention mechanisms. We will also look at various optimization algorithms such as Gradient Descent, Nesterov Accelerated Gradient Descent, Adam, AdaGrad and RMSProp which are used for training such deep neural networks. At the end of this course students would have knowledge of deep architectures used for solving various Vision and NLP tasks
INTENDED AUDIENCE:  Any interested learner
PREREQUISITES:  10 hrs of pre-course material will be provided, learners need to practise this to be ready to take the course.
INDUSTRY SUPPORT:  HONEYWELL, ABB, FORD, GYAN DATA PVT. LTD.

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Deep Learning IIT Ropar Assignment 7 Answers 2022? :

 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. Bias enables shifting the activation function by adding a constant to the input. How is it related to model complexity? Select all that apply.

a. Complex model has a low bias
b. Simple model has a low bias
c. Complex model has a high bias
d. Simple model has a high bias

Answer:- A.D
2. What are the preferred values for Bias and Variance to yield a low Mean Squared Error?

a. Low bias and high variance
b. Low variance and high bias
c. Low bias and low variance
d. Optimal value for both bias and variance

Answer:-D

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Deep Learning – IIT Ropar Assignment 7 Answers 2022
3. Given the relation between Validation Error and Model complexity for a Deep Neural Network to classify dogs and cats, Which of the points correspond to underfitting?

a. a
b. b
c. c
d. both a and b

Answer:-A
4. Consider the Deep Neural Network as described in Question 3, Which of the following instances marked on graph marks the preferred optimal complexity?

a. a
b. b
c. c
d. both a and b

Answer:- C
5. Which of the following statements are True?

Statement I. Training a model to drive the training error to zero ensures high model performance.
Statement II. Tuning for Validation error ensures that the model does not overfit

a. Only I
b. Only II
c. Both I and II
d. None

Answer:- B
6. Pick out the strategies to prevent overfitting.

a. Reduce the number of hidden layers
b. Decrease the number of samples
c. Switch off some of the neurons in the neural network
d. Increase the number of hidden layers

Answer:- A, C

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Deep Learning – IIT Ropar Assignment 7 Answers 2022
7. Which of the following is CORRECT for Bagging?

a. Combines predictions from different neural network models on same data
b. Used to reduce variance within the dataset
c. Leads to Overfitting
d. Ensemble on models trained on same classifier using different instances

Answer:- A,D
8. Suppose there are 20 nodes in a Deep Neural network and we implement Dropout by removing few nodes to obtain a thinned network. What is total number of such thinned networks that can be formed?

a. 20
b. (2)^20
c. (20)^2
d. ((2)^2)^20

Answer:- B

9. Identify the need for regularization. Select all that apply.

a. Deep Neural networks are complex
b. Involves non-linearities
c. High possibility of overfitting
d. Involves many Parameters

Answer:- All
10. You are training a neural network model using Early stopping technique.Given that the patience parameter is 2, When will you stop training?

a. 3
b. 4
c. 5
d. 6

Answer:- D

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Deep Learning IIT Ropar Assignment 7 Answers 2022 Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.