adplus-dvertising

NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 3 Answers

We Discuss About That NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 3 Answers

NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 3 Answers

NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 3 Answers – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 3 Answers? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 3 Answers”

NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 3

NPTEL Developing Soft Skills and Personality

From My Side : The route targets to motive a primary recognition approximately the importance of gentle capabilities in expert and inter-private communications and facilitate an all-spherical improvement of persona. Hard or technical capabilities assist securing a primary function in one`s existence and career. But handiest gentle capabilities can make certain someone keep it, climb further, attain a pinnacle, attain excellence, and derive fulfilment and superb joy. Soft capabilities incorporate nice and attractive persona tendencies as self-confidence, nice attitude, emotional intelligence, social grace, flexibility, friendliness and powerful verbal exchange capabilities.

ABOUT THE COURSE :

The course aims to cause a basic awareness about the significance of soft skills in professional and inter-personal communications and facilitate an all-round development of personality. Hard or technical skills help securing a basic position in one’s life and career. But only soft skills can ensure a person retain it, climb further, reach a pinnacle, achieve excellence, and derive fulfilment and supreme joy. Soft skills comprise pleasant and appealing personality traits as self-confidence, positive attitude, emotional intelligence, social grace, flexibility, friendliness and effective communication skills.

INTENDED AUDIENCE: Students, Teachers, Professionals, Trainers, Leaders, Employers

INDUSTRY SUPPORT  : All industry/companies/organisations will recognize and value this course and recommend this for their employees and trainee programs.

Next Week Assignment Answers

quizxp telegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 3 Answers

1. Which of the following statements are correct about habits?

a. A habit is a genetic quality.
b. Bad habits do not require great efforts to be formed or maintained.
c. One does not feel the need to hide one’s bad habits.
d. Bad habits cannot be easily perceived; they can remain hidden forever.
e. People with good habits cannot make friends.
f. Bad habits are reflected in one’s personality, attitude, health, etc.

Answer:- b, f

2. In the Father-Son story discussed in Lecture 13, one learnt that bad habits do not disappear by themselves. Which of the following quotes or statements can be read as the morals of the story?

a. A leopard doesn’t change his spots overnight.
b. Bad habits can enhance our growth.
c. Breaking bad habits is like training a dog, you got to be consistent.
d. Habit is a cable; we weave a thread of it each day, and at last we cannot break it.
e. Bad habits leave indelible marks.
f. Good habits cannot be developed after a certain age.

Answer:- c, e
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. Which of the following can be considered good habits?

a. Sleeping late at night
b. Eating untimely and heavy meals
c. Using time discreetly
d. Enjoying things in moderation
e. Excessive, addictive forms of pleasure
f. Cleaning your surroundings regularly

Answer:- c, f

4. Consider the following statements:

Suman gossips with her friends excessively.
Rajni eats her dinner on time and goes to sleep on time.
Dheeraj spends a lot of time on social media platforms.
Manisha criticizes all her friends and makes fun of them.
Koyal regularly eats junk food as midnight snacks.
Gaurav goes out for a morning run every day.

Which of these people have unhealthy habits?

a. Suman
b. Dheeraj
c. Gaurav
d. Rajni
e. Manisha
f. Koyal

Answer:- a, b, e, f

5. What do we learn from the Doctor-Patient story discussed in Lecture 14?

a. Peer pressure and the environment play vital roles in the development of our habits.
b. Smoking is a good habit.
c. Every doctor influences his patients to smoke.
d. Habits of youth necessarily fade away as one grows old.
e. It depends on one’s belief and determination to change or maintain habits.
f. Bad habits have no effects on one’s health.

Answer:- For Answer
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

6. “First we make our bad habits, then our bad habits make us.” This statement CANNOT be attributed to:

Answer:- a, c, d, e, f
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

7. How can one counter the effect of Dopamine?

Answer:- a, f

8. Which of the following are examples of the Zeigarnik Effect?

Answer:- b, c, f

9. Fill in the blanks in the following statement by William Shakespeare: “This above all: to thine ownself be ___(i)___, and it must follow, as the night the day, thou canst not then be ___(ii)___ to any man.”

Answer:- b, d

10. How can one break bad habits?

Answer:- b, c, d

11. Which of the following is NOT an element of the Habit Cycle?

Answer:- e

12. Consider the following and choose the correct option:

Assumption: The Zeigarnik Effect can be used for productivity and personal growth.
Reasoning: Th e Zeigarnik Effect makes one move from one finished task to another, boosting one’e confidence.

Answer:- For Answer
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

13. Choose the correct statement about Dopamine-inducing drugs:

Answer:- c

14. Bluma Zeigranik was a/an:

Answer:- e

15. How can one deal with an abrupt emotional break-up using the Zeigarnik Effect?

Answer:- b

16. What do “earworms” refer to?

Answer:- b

17. In “Conscious Living: The Key to Positive and Lasting Changes,” Sherry Stile suggests that:

Answer:- e

18.  Fill in the blank: “We are what we repeatedly do. ______, then, is not an act, but a habit.”

Answer:- c

19. According to the Mother-Son story discussed in Lecture 14; it is better to:

Answer:- c

20. Developing good habits is very important. Why?

Answer:- d

21. A habit is a behavioural response to stimuli.

a. True
b. False

Answer:- a

22. It is better to try and eliminate the Zeigarnik Effect rather than using it to inculcate good habits in order to reduce the risk.

a. True
b. False

Answer:- a

23. People’s inability to change their habits quickly depends on their level of self-awareness.

a. True
b. False

Answer:- a

24. Unfinished tasks use a lot of mental resources, and occupy and block premium mental space, causing distraction and reduced focus.

a. True
b. False

Answer:- For Answer
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

25. Sigmund Freud believes that bad times in retrospect appear to be the worst of times.

a. True
b. False

Answer:- b

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT Answers Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.