adplus-dvertising

NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 8 Answers

We Discuss About That NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 8 Answers

NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 8 Answers

NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 8 Answers – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 8 Answers? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 8 Answers

NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 8

NPTEL Developing Soft Skills and Personality

From My Side : The route targets to motive a primary recognition approximately the importance of gentle capabilities in expert and inter-private communications and facilitate an all-spherical improvement of persona. Hard or technical capabilities assist securing a primary function in one`s existence and career. But handiest gentle capabilities can make certain someone keep it, climb further, attain a pinnacle, attain excellence, and derive fulfilment and superb joy. Soft capabilities incorporate nice and attractive persona tendencies as self-confidence, nice attitude, emotional intelligence, social grace, flexibility, friendliness and powerful verbal exchange capabilities.

ABOUT THE COURSE :

The course aims to cause a basic awareness about the significance of soft skills in professional and inter-personal communications and facilitate an all-round development of personality. Hard or technical skills help securing a basic position in one’s life and career. But only soft skills can ensure a person retain it, climb further, reach a pinnacle, achieve excellence, and derive fulfilment and supreme joy. Soft skills comprise pleasant and appealing personality traits as self-confidence, positive attitude, emotional intelligence, social grace, flexibility, friendliness and effective communication skills.

INTENDED AUDIENCE: Students, Teachers, Professionals, Trainers, Leaders, Employers

INDUSTRY SUPPORT  : All industry/companies/organisations will recognize and value this course and recommend this for their employees and trainee programs.

Next Week Assignment Answers

quizxp telegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT 8 Answers


Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. Identify all the ways for giving an effective presentation:

a. Using PowerPoint slides to make the presentation lucid and appealing.
b. Using overhead projectors to illustrate key points.
c. Using an uncomfortable environment to minimize questions from the audience.
d. Using colloquial slang and local dialect while speaking.
e. Using handouts to remember the ideas precisely and coherently.
f. Using excessive makeup and gestures to make the presentation dramatic.

Answer:- a, b, e
2. Based on the people’s behavior during oral presentation, identify those who are afraid of it:

a. Bala starts mumbling if he has a crowd of more than thirty people.
b. Dinesh profusely sweats and shivers while giving a presentation.
c. Vinayagam makes frequent eye contact with the audience while presenting.
d. Durai looks only at the screen instead of the audience.
e. Meera stands straight and delivers the presentation in a common language.
f. Michael is confident and speaks loud and clear while presenting.

Answer:- a, b, d

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Developing Soft Skills and Personality Assignment 8 Answers
3. Consider a situation where your best friend Wasif is to give an oral presentation on the topic “Beauty of India,” in an international forum. He approaches you for suggestions knowing that you have done the course “Developing Soft Skills and Personality.” What are all the suggestions you would give him to make his oral presentation a success?

a. Suggest him to go on a trip around India and learn in-depth about different culture and people.
b. Insist on practicing the presentation in front of his friends and professors.
c. Induce him to disrespect the other delegates from various countries during the presentation.
d. Encourage the habit of visiting the venue before the presentation.
e. Counsel him to be confident and believe in his subject.
f. Recommend him to use pictures in a PowerPoint presentation.

Answer:- b, d, e, f
4. Your friend Wasif has travelled and gained in-depth knowledge about India and its plural culture. Now he wants to prepare a presentation that is attractive and effective. What are the tips you have for him?

a. Deliver the oral presentation using simple language.
b. Using jargon and native language during the presentation.
c. Narrate anecdotes from his trip throughout India.
d. Start with a question.
e. Have a smooth transition from one point to another
f. Use relevant quotes whenever possible

Answer:- a, c, e, f
5. Now that your friend Wasif’s presentation is ready, he asks you to give some advice on his mannerisms and behaviors that would enhance the mood and the presentation. What are the suggestions you have for him?

a. “Choose an attire that fits formal occasions.”
b. “Relax your facial muscles and smile often.”
c. “Look at the feet of others while presenting.”
d. “Practice in front of a mirror before the official presentation.”
e. “Make frantic movements on stage to gain attention.”
f. “Fake your tone and try to speak with a British accent.”

Answer:- a, b, d
6. Now that Wasif has learned about mannerisms during an oral presentation, his confidence is high. But he is still unaware of bad mannerisms and what not to do during the presentation. So, advise him on what not to do during a presentation.

Answer:- a, d, e, f

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Developing Soft Skills and Personality Assignment 8 Answers

7. Wasif has learned almost everything for an effective oral presentation. But as the saying goes, “Hope for the best but prepare for the worst,” what are a few precautions you advise him to consider in case of some mishaps?

Answer:- a, e, f
8. Consider that you are finishing your PhD course and are supposed to give an oral presentation before the experts. You ask your friend to give some tips to make the presentation professional. Identity all the healthy ways suggested by your friend to become professional in your oral presentation:

Answer:- a, c, e
9. Identify all the aspects that would degrade the quality of an oral presentation:

Answer:- a, b, d, f

10. Why should an individual use ‘visuals’ in a presentation?

Answer:- a, c, e
11. Kalaivani is the topper of her class. She is confident talking to people individually but fears public presentations. She fears facing questions and worries that she might be ridiculed for her feeble voice. Identify Kalaivani’s real fear while giving public presentation:

Answer:- b
12. Identify the WRONG way to reduce anxiety before a presentation:

Answer:- e
13. Why should an individual avoid apologizing during a presentation?

Answer:- d
14. What is NOT an objective of public speaking?

Answer:- e
15. Identify the WRONG hand gesture during a presentation:

Answer:- For Answer Click Here
16. Who said, “I have learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.”

Answer:- c
17. Identify the inappropriate suggestion pertaining to presentation skills:

Answer:- f
18. Choose the WRONG statement pertaining to ‘skimming.’

Answer:- e
19. Identify the WRONG sentence about human relations:

Answer:- d

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

20. Who is the wholesome presenter?

Answer:- c
21. Winning the trust of people is impossible.

a. True
b. False

Answer:- b
22. “You start dying slowly . . . ” is a poem by Pablo Neruda.

a. True
b. False

Answer:- For Answer Click Here
23. To read faster, one should read word by word or letter by letter.

a. True
b. False

Answer:- b

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

24. Scanning is used to read or glance through quickly.

a. True
b. False

Answer:- a
25. Viewing the venue before the presentation helps one to reduce anxiousness.

a. True
b. False

Answer:- a

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others Developing Soft Skills and Personality ASSIGNMENT Answers Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.