adplus-dvertising

NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 2 Answers 2022

We Discuss About That NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 2 Answers 2022

NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 2 Answers 2022 – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 2 Answers 2022? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “ NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 2 Answers 2022”

Table of Contents

NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment

ABOUT THE COURSE :

What does automatic scheduling or autonomous driving have in common with web search, speech recognition, and machine translation? These are complex real-world problems that span across various practices of engineering! Aim of artificial intelligence (AI) is to tackle these problems with rigorous mathematical tools. The objective of this course is to present an overview of the principles and practices of AI to address such complex real-world problems. The course is designed to develop a basic understanding of problem solving, knowledge representation, reasoning and learning methods of AI.

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 2 Answers 2022? :

 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q1. The A* search algorithm is based on ___________

A. Breadth-First-Search
B. Depth-First –Search
C. Best-First-Search
D. Hill climbing

Answer:- c

2. A* generates an optimal solution under which of the following conditions?
Condition 1: If h(n) is an admissible heuristic and the search space is a tree.
Condition 2: If h(n) is a consistent heuristic and the search space is a gra
ph.

A. A* never generate an optimal solution.
B. Condition 1 only
C. Condition 2 only
D. Both Condition 1 and Condition 2

Answer:- d
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. Which of the following statements are true for inadmissible heuristics?

A. Overestimate the cost.
B. Breaks optimality by trapping good plans on the fringe.
C. Slow down search by assigning a lower cost to a bad plan.
D. Underestimate the cost.

Answer:- a, b, c

4. A solution to a CSP is a complete assignment that satisfies all the constraints. Which of the two are true for a solution to a CSP?
 I. An assignment that does not violate any constraints is called consistent or legal.
II. A complete assignment is one in which every variable is mentioned.

A. Neither I nor II
B. Both I and II
C. I only
D. II only

Answer:- b

5. Arc Consistency is a method of constraint propagation. Which of the following statements are correct for arc consistency?

A. Arc consistency is substantially stronger than forward checking.
B. Detects failure early!
C. Arc consistency is one of the most powerful propagation techniques for binary constraints.
D. Provides a fast method of constraint propagation.

Answer:- b, c, b

6. ____________ is a backtracking algorithm for CSP that is aware of the underlying constraint graph; determines where to jump back to, based on the actual conflict that it has recorded.

A. Chronological Backtracking
B. Conflict-directed Backjumping
C. Arc Consistency
D. Plain Backtracking

Answer:- b
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

For Q.7 – Q.10

Consider an instance of the 8 puzzle problem. We are given the state on the left side and we want to transform it into the state on the right. A problem with fewer restrictions on the actions is called a relaxed problem. The cost of an optimal solution to a relaxed problem is an admissible heuristic for the original problem. Consider two admissible heuristics Hamming Distance h1 and Manhattan Distance h2.

Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 2 Answers 2022

7. Compute the Hamming Distance of the start state for the given instance h1(start).

Answer:- 5

8. Compute the Manhattan Distance of the start state for the given instance h2(start).

Answer:- 6

9. Find the number of moves required to reach the goal from the start using the Manhattan Distance heuristics.

Answer:- 6

10. How many states were required to be examined for reaching the goal using the Manhattan Distance heuristics?

Answer:- 5
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 2 Answers 2022 Then Follow US HEREand Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.