adplus-dvertising

NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 3 Answers 2022

We Discuss About That NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 3 Answers 2022

NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 3 Answers 2022 – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 3 Answers 2022? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “ NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 3 Answers 2022”

Table of Contents

NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment

ABOUT THE COURSE :

What does automatic scheduling or autonomous driving have in common with web search, speech recognition, and machine translation? These are complex real-world problems that span across various practices of engineering! Aim of artificial intelligence (AI) is to tackle these problems with rigorous mathematical tools. The objective of this course is to present an overview of the principles and practices of AI to address such complex real-world problems. The course is designed to develop a basic understanding of problem solving, knowledge representation, reasoning and learning methods of AI.

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 3 Answers 2022? :

 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. For solutions in an AND-OR graph, which of the following statements are true.

A. Need an algorithm similar to best-first search; but with the ability to handle the AND arc appropriately.
B. AO* algorithm use a single structure – a graph – representing part of the search graph.
C. At least one arm of an AND arc must lead to a solution node.
D. A solution graph of an AND-OR graph is analogous to a path in an ordinary graph.

Answer:- b

2. Alpha-beta pruning had been reinvented a number of times! The earliest version was by _______________ for a checkers simulation.

A. Allen Newell
B. Herbert A. Simon
C. John McCarthy
D. Arthur Samue

Answer:- c

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

JoinScishowEngineerTelegram

3. Give one word or a phrase for: A mathematical representation of a situation in which each participant’s gain or loss of utility is exactly balanced by the losses or gains of utility of the other participants.

A. Minimax
B. Pay-off function
C. Utility function
D. Zero-sum Game

Answer:- d

4. Solving a constraint satisfaction problem on a finite domain is an/a ___________ problem with respect to the domain size.

A. P complete
B. NP complete
C. NP hard
D. Domain dependent

Answer:- a

5. ___________ is a backtracking algorithm for CSP that is aware of the underlying constraint graph; determines where to jump back to, based on the actual conflict that it has recorded.

A. Plain Backtracking
B. Chronological Backtracking
C. Conflict-directed Backjumping
D. Arc Consistency

Answer:- a

6. Start at C. Descend to full-ply depth. Back up the values as appropriate. The alpha value at node C after traversal of the leftmost branch is _________

Answer:- a

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

JoinScishowEngineerTelegram

7. Applying alpha-beta pruning as appropriate, cut-off search below node D is __________.

A. Alpha-pruning
B. Beta-pruning
C. Incorrectly pruned
D. Deep pruning

Answer:- d

8. Applying alpha-beta pruning as appropriate, cut-off search below node B is ___________.

A. Alpha-pruning
B. Beta-pruning
C. Incorrectly pruned
D. Deep pruning

Answer:- c

9. Start at C. Descend to full-ply depth. Back up the values as appropriate. The beta value at node E is _______.

Answer:- a

10. Descending to C’s great grandchildren along the middle branch in a depth-first fashion, search below node D is pruned. This is because no matter what happens on its right branch the value of node D cannot be greater than ________.

Answer:- b

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

JoinScishowEngineerTelegram

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Fundamentals of Artificial Intelligence Assignment 3 Answers 2022 Then Follow US HEREand Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.