adplus-dvertising

NPTEL IITKGP Introduction to Machine Learning Assignment 4 Answers

We Discuss About That NPTEL IITKGP Introduction to Machine Learning Assignment 4 Answers

NPTEL IITKGP Introduction to Machine Learning Assignment 4 Answers – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL IITKGP Introduction to Machine Learning Assignment 4 Answers? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL IITKGP Introduction to Machine Learning Assignment 4 Answers”

Table of Contents

NPTEL IITKGP Introduction to Machine Learning

ABOUT THE COURSE :

This course provides a concise introduction to the fundamental concepts in machine learning and popular machine learning algorithms. We will cover the standard and most popular supervised learning algorithms including linear regression, logistic regression, decision trees, k-nearest neighbour, an introduction to Bayesian learning and the naïve Bayes algorithm, support vector machines and kernels and neural networks with an introduction to Deep Learning. We will also cover the basic clustering algorithms. Feature reduction methods will also be discussed. We will introduce the basics of computational learning theory. In the course we will discuss various issues related to the application of machine learning algorithms. We will discuss hypothesis space, overfitting, bias and variance, tradeoffs between representational power and learnability, evaluation strategies and cross-validation. The course will be accompanied by hands-on problem solving with programming in Python and some tutorial sessions.

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL IITKGP Introduction to Machine Learning Assignment 4 Answers 2022? :

 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. A man is known to speak the truth 2 out of 3 times. He throws a die and reports that the number obtained is 4. Find the probability that the number obtained is actually 4:

a. 2/3
b. 3/4
c. 5/22
d. 2/7 .

Answer:- d
2. Consider the following graphical model, mark which of the following pair of random variables are independent given no evidence?

a. a,b
b. c,d
c. e,d
d. C,e

Answer:- a

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Introduction To Machine Learning – IITKGP Assignment 4 Answers
3. Two cards are drawn at random from a deck of 52 cards without replacement. What is the probability of drawing a 2 and an Ace in that order?

a. 4/51
b. 1/13
c. 4/256
d. 4/663

Answer:- d
4. Consider the following Bayesian network. The random variables given in the model are modeled as discrete variables (Rain = R, Sprinkler = S and Wet Grass = W) and the corresponding probablity values are given below.

Calculate P(S |W, R).

a. 1
b. 0.5
c. 0.22
c. 0.78

Answer:- c
5. What is the naive assumption in a Nave Bayes Classitier?

A. All the classes are independent of each other
B. All the features of a class are independent of each other
C. The most probable feature for a class is the most important feature to be considered for classification
D. All the features of a class are conditionally dependent on each other.

Answer:- b
6. A drug test (random variable 1) has 1% false positives (1.e., 1% of those not taking drugs show positive in the test). and 5% false negatives (i.e., 5% of those taking drugs test negative). Suppose that 2% of those tested are taking drugs. Determine the probability that somebody who tests positive is actually taking drugs (random variable D).

A. 0.66
B. 0.34
C. 0.50
D. 0.91

Answer:- a

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Introduction To Machine Learning – IITKGP Assignment 4 Answers

7. It is given that P(A]B) = 2/3 and P(A|B) = 1/4. Compute the value of P (B|A).

A. 1/2
B. 2/3
C. 3/4
D. Not enough information.

Answer:- a
8. What is the joint probability distribution in terms of conditional probabilities?

A. P(D1) P(D2|D1)* P(S1|D1) * P($2|D1) * P(S3|D2)
B. P(D1) * P(D2) * P(S1|D1) * P($2|D1) * P($3|D1, D2)
C. P(D1) P(D2) * P(S1|D2) * P(S2|D2) * P($3|D2)
D. P(D1) * P(D2) * P(S1|D1) * P($2|D1, D2) * P($3|D2)

Answer:- d
9. Suppose P(DI) = 0.5, P(D2)=0.6, P(S1D1)=0.4 and P(S1| DI’)=0.6. Find P(S1)

A. 0.14
B. 0.36
C. 0.50
D. 0.66

Answer:- b

10. In a Bayesian network a node with only Outgoing edge(s) represents

A. a variable conditionally independent of the other variables.
B. a variable dependent on its silings.
C. a variable whose dependency is uncertain.
D. None of the above.

Answer:- a

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL IITKGP Introduction to Machine Learning Assignment 4 Answers Then Follow US HEREand Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.