adplus-dvertising

NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answer

NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answer”

Table of Contents

NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment

ABOUT THE COURSE :
Industry 4.0 concerns the transformation of industrial processes through the integration of modern technologies such as sensors, communication, and computational processing. Technologies such as Cyber Physical Systems (CPS), Internet of Things (IoT), Cloud Computing, Machine Learning, and Data Analytics are considered to be the different drivers necessary for the transformation. Industrial Internet of Things (IIoT) is an application of IoT in industries to modify the various existing industrial systems. IIoT links the automation system with enterprise, planning and product lifecycle.This course has been organized into the following modules:
INTENDED AUDIENCE : CSE, IT, ECE, EE, Instrumentation Engg, Industrial Engineering, Industry Professionals
PRE-REQUISITES    :  Basic knowledge of computer and internet
INDUSTRY SUPPORT  :         All Industrial Sectors

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answer 2022? :

1. Which of the following is/are the example(s) of a transducer?

a. Strain gauge
b. Microphone
c. Speaker
d. All of the above

Answer:- d

2. Which of the following best describes the accuracy characteristic of a sensor?

a. The highest and the lowest value that a sensor can sense
b. The degree of corectness or closeness with which a sensor can quantify a physical phenomenon.
c. Both (a) and (b)
d. None of the above

Answer:- b
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. The ratio of incremental change in the response of the system with respect to incremental change in input parameter is known as

a. Linearity
b. Sensitivity
c.Repeatability
d.Drift

Answer:- b

4. A sensor which is not capable of sensing any input independently is categorized as a-

a. Dumb Sensor
b. Passive Sensor
C. Active Sensor
d. None of the above

Answer:- b

5. LDR is a type of _______________

a. Actuator
b. Digital sensor
C. Analog sensor
d. None of the above

Answer:- c

NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answer


6. Which of the following topologies is/are supported by the Zigbee protocol?

a. Star
b. Mesh
c. Both (a) and (b)
d. None of the above

Answer:- c

7. What is a vector sensor?

a. A sensor whose response is a function of magnitude of the input parameter only.
b. A sensor whose response depends on the magnitude of the direction and orientation of the input parameter.
c. Both a and b
d. None of the above

Answer:- b

8. What does WPAN stand for in the context of lEEE communication protocols?

a. Wireless Power Attention Network
b. Wireless Power Aggregator Network
C. Wireless Personal Area Network
d. None of the above

Answer:- c
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

9. Which of the following network topologies is/are supported by IEEE 802.15.4 ?

a. Star
b. Peer-to-peer
c. Both a and b
d. None of the above

Answer:- c

10. How many types of nodes are supported in the Zigbee protocol?

a. 3
b. 2
c. 1
d. 0

Answer:- a

NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answer

11. Which of the following Zigbee node(s) do(es) not contribute to routing in the Zigbee network?

a. Coordinator
b. Router
c. End device
d Both a and c

Answer:- c

12. What is the maximum number of nodes supported in a Z-wave network?

a. 5
b. 500
c. 232
d. 254

Answer:- c

13. Which of the following is/are not QoS policies of an loT network?

a. Data delivery
b. Data timeliness
c. Data optimization
d. Resource utilization

Answer:- c

14. Which of the following statements is true for MaTT?

a. Works on Publish/Subscribe framework on top of TCP/IP architecture
b. Introduced by 1BM and standardized by OASIS in 2018
c. Supports 5-level of QoS
d. Unreliable and expensive

Answer:- a

15. works on the Request/Response framework based on the UDP architecture, including Datagram Transport Layer Security (DTLS) secure.

a. MOTT
b. CoAP
c. Zigbee
d. LoRA.

Answer:- b

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answer  Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

One thought on “NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answer

  1. We provide turnkey modules (Hardware – Cloud – UI) which are developed by industry experts with 30+ years of experience and is powered by cutting-edge technology. This holistic solution caters to all kinds of Industry 4.0 needs in a plugin-play manner using existing infrastructure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.