adplus-dvertising

NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 2 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 2 Answer

NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment  Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 2 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 2 Answer”

Table of Contents

NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of  Things Assignment

ABOUT THE COURSE :
Industry 4.0 concerns the transformation of industrial processes through the integration of modern technologies such as sensors, communication, and computational processing. Technologies such as Cyber Physical Systems (CPS), Internet of Things (IoT), Cloud Computing, Machine Learning, and Data Analytics are considered to be the different drivers necessary for the transformation. Industrial Internet of Things (IIoT) is an application of IoT in industries to modify the various existing industrial systems. IIoT links the automation system with enterprise, planning and product lifecycle.This course has been organized into the following modules:
INTENDED AUDIENCE : CSE, IT, ECE, EE, Instrumentation Engg, Industrial Engineering, Industry Professionals
PRE-REQUISITES    :  Basic knowledge of computer and internet
INDUSTRY SUPPORT  :         All Industrial Sectors

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 2 Answer 2022? :


Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. The Intenet was a result of which of the following industrial revolutions?

a. First Industrial Revolution
b. Second Industrial Revolution
c. Third Industrial Revolution
d. None of the above

Answer:- c

2. Industrial Revolution is coined as “The Second Machine Age”

a. Second
b. Internet
c. Fourth
d. Third

Answer:- c
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. Which of the following is/are the tipping points of 2025?

a. Unlimited free storage
b. Connected clothing
c. Robotic Pharmacist
d. All of the above

Answer:- d

4. Sustainable industry provides –

a. Energy efficiency
b. Conservation of resources
c. Low-waste production
d. All of the above

Answer:- d

5. is considered the main nervous system of any manufacturing industry?

a. Information and communication technology
b. Sustainable development
C. MQTT protocol
d. None of the above

Answer:- a

6. What are the benefits of government regulation in manufacturing industries?

a. Prevents the manufacturing industry from unfair competition
b. Prevents the manufacturing industry from compensating the workers fairly
C. Both a and b
d. None of the above

Answer:- a
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

7. Waste elimination is one of the objectives of Lean manufacturing. Which of the following is a type of waste in manufacturing?

a. Waiting time
b. Inventory
c. Transportation
d. Energy efficiency

Answer:- d

8. What are the business requirements for the implementation of lean production system?

a. Set right objectives
b. Clear about strategy
C. Clear about contributions
d. All of the above

Answer:- d

9. What are the three drivers of motivation for companies to implement Lean production?

a. Cost, time, quality
b. Technology, MQTT, COAP
C. Learn, Teach, Adapt
d. Adapt, Do, Teach

Answer:- a

10. Smart and connected products help in optimization by-

a. Enhancing performance
b. Enabling remote services
c. Assisting in repairing the product
d. All of the above

Answer:- d

11. What are the benefits of smart and connected products

a. Faster
b. Cheaper
C. Smart supply chain
d. All of the above

Answer:- d

12. Which of the following is/are mediums to get smart and connected products?

a. Internet of Things
b. Sensors
C. Cloud computing
d. All of the above

Answer:- d

13. What are the key attributes of a smart business model?

a. Value proposition, revenue streams, technologies
b. Smart engineering, smart homes, accuracy
c. Smart homes, innovation, value proposition
d. Innovation, revenue

Answer:- a

14. What is/are the function(s) of digital layer in the smart business model?

a. Stores the data
b. Analyzes the data
C. Processes the data
d. All of the above

Answer:- d

15. Which of the followWing is nota component of smart factory?

a. Smart devices
b. Automation
C. High energy consumption
d. All of the above

Answer:- c
Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 2 Answer  Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.