adplus-dvertising

NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 3 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 3 Answer

NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment  Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 3 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 3 Answer”

Table of Contents

NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of  Things Assignment

ABOUT THE COURSE :
Industry 4.0 concerns the transformation of industrial processes through the integration of modern technologies such as sensors, communication, and computational processing. Technologies such as Cyber Physical Systems (CPS), Internet of Things (IoT), Cloud Computing, Machine Learning, and Data Analytics are considered to be the different drivers necessary for the transformation. Industrial Internet of Things (IIoT) is an application of IoT in industries to modify the various existing industrial systems. IIoT links the automation system with enterprise, planning and product lifecycle.This course has been organized into the following modules:
INTENDED AUDIENCE : CSE, IT, ECE, EE, Instrumentation Engg, Industrial Engineering, Industry Professionals
PRE-REQUISITES    :  Basic knowledge of computer and internet
INDUSTRY SUPPORT  :         All Industrial Sectors

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 3 Answer 2022? :


Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. What is the difference between a Cyber-Physical System (CPS) and an embedded system?

a. CPS is confined to one system, while embedded system is a networked set of multiple CPSS
b. Embedded system is confined to one system, while CPS is a networked set of multiple embedded systems
c. Both a and b
d. None of the above

Answer:- b

2. “Cyber-Physical systems are equipped with control systems with feedback loop”. Is the statement true or false?

a. True
b. False

Answer:- a
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. What is cognition in CPS architecture for IloT?

a. Conversion of machine data to meaningful information
b. Supervisory control to detemine actions to be taken by the machines
c. Both a and b
d. Proper presentation of information to users for generating thorough knowledge of the system

Answer:- d

4. ‘Sensors with small memory and standardized physical connection to enable the communication with processor and data network”. Select the option which refers to this statement.

a. Smart sensor
b. DHT sensor
c. LED sensor
d. ESP32

Answer:- a

5. Which of the folloWing statements is/are true about Collaboration platform?

a. Category of business software which combines organizational networking capacities to operations.
b. It does not include knowledge management into business operation to encourage
c. Collaboration platform restricts employees to share information
d. All of the above

Answer:- d

6. Which of the folloWing statements is/are true about Collaboration platform?

a. Category of business software which combines organizational networking capacities to operations.
b. It does not include knowledge management into business operation to encourage
c. Collaboration platform restricts employees to share information
d. All of the above

Answer:- a
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

7. How many key parts are there which enable collaborative productivity in Industry 4.0?

a. 5
b. 4
C. 7
d. 9

Answer:- b

8. In context of Industry 4.0, what does PLM stand for?

a. Product Life Management
b. Product Lifecycle Management
C. Both (a) and (b)
d. None of the above

Answer:- b

9. How many phases are there in a product lifecycle?

a. 6
b. 9
C. 5
d. 3

Answer:- For Answer
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

10. Which of the following is/are features of smart factory?

a. Connected Environment
b. Transparency of process status
c. Both a and b
d. None of the above

Answer:- c

11. Which of the following is not a type of augmented reality?

a. Marker-based AR
b. Markerless AR
C. Superimposition-based AR
d. Timer-based AR

Answer:- d

12. Which of the following is not a type of augmented reality?

a. Marker-based AR
b. Markerless AR
C. Superimposition-based AR
d. Timer-based AR

Answer:- a

13. “Semi-immersive simulations provide a partial or fully immersive experience of the user’s senses.” True or False?

a. True
b. False

Answer:- b

14. What is velocity in Big Data?

a. Speed of generation of data
b. Categories of data
c. Data with constantly changing meaning
d. All of the above

Answer:- a

15. Select the types of analytics for big data?

a. Descriptive
b. Prescriptive
C. Predictive
d. All of the above

Answer:- For Answer
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram
Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 3 Answer  Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.