adplus-dvertising

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 1 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 1 Answer

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 1 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 1 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 1 Answer”

Table of Contents

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment

ABOUT THE COURSE :
Internet of Things (IoT) is presently a hot technology worldwide. Government, academia, and industry are involved in different aspects of research, implementation, and business with IoT. IoT cuts across different application domain verticals ranging from civilian to defence sectors. These domains include agriculture, space, healthcare, manufacturing, construction, water, and mining, which are presently transitioning their legacy infrastructure to support IoT. Today it is possible to envision pervasive connectivity, storage, and computation, which, in turn, gives rise to building different IoT solutions. IoT-based applications such as innovative shopping system, infrastructure management in both urban and rural areas, remote health monitoring and emergency notification systems, and transportation systems, are gradually relying on IoT based systems. Therefore, it is very important to learn the fundamentals of this emerging technology.
INTENDED AUDIENCE  : CSE, IT, ECE, EE, Instrumentation Engg, Industrial Engineering
PREREQUISITES  : Basic programming knowledge

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 1 Answer 2022? :

1. Which of the following is a static mechanism for address allocation of loT nodes?

a. Contiguration over a management interface
b. IPvó address based on a hardware identifier
c. Both configuration over a management interface & based on a hardware identifier
d. IoT nodes can’t be configured statically

Answer:- c

2. Which of the following error is commonly found in heating of metal strips?

a. quantization error
b. aliasing error
c. hysteresis enror
d. None of these

Answer:- c

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. Identity the component shown below.

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 1 Answers 2022
  • a. Gas sensor
  • b. PIR sensor
  • c. Light sensor
  • d. Speaker
Answer:- b

4. X” perfomms active application layer functions between IoT nodes and other entities. What is X?

a. IoT node
b. IoT proxy
c. IoT gateway
d. IoT Network

Answer:- b

5. Which of the following field in IPv4 header format indicates that it is concerned with reliable transmission’?

a. Traffic class
b. Hop limit
c. Fragment offset
d. Destination address

Answer:- c

6. Which of the following is a function of IoT Gateway?

a. Data forwarding
b. Device management
c. Protocol conversion
d. All of these

Answer:- d

7. Which of the following actuator converts pressure into force?

a. Mechanical actuators
b. Pneumatic actuators
c. Electric actuators
d. Magnetic actuators

Answer:- b
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

8. Which of the following mechanism for address autoconfiguration provide more control on the allocated addresses?

a. DHCPv6
b. SLAAC
c. Both DHCPv6 and SLAAC
d. None of these

Answer:- c

9. Which of the following can measure position?

a. Potentiometer
b. Encoder
C. Both potentiometer & encoder
d. None of these

Answer:- a

10. In a scenario when the IoT proxy has uplink connectivitydoes the IoT LAN need global addressing mandatorily?

a. Yes
b. No
c. Not applicable

Answer:- b

11. Which of the following is TRUE?

a. M2M is not a subset of IoT
b. WOT and IoT are same
C. IoT and M2M are same
d. None of these

Answer:- d

12. Statement I: Aliasing eror occurs if the input variable or added noise changes periodically at a frequency proportional to the multiple of the sampling rate.

Statement II: If the signal is monitored digitally, the sampling frequency can cause a dynamic error triggering aliasing error.

a. Both Statement I and II are false
b. Both Statement I and II are true
c. Statement I is false but Statement II is true
d. Statement I is true but Statement II is false

Answer:- b
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

13. Does polymer-based actuator find application in manufacturing artificial muscles?

a. Yes
b. No

Answer:- a

14. Unique Local Addresses are intended to allow routing over a network that expands over multiple links and routing hops, and even can expand over multiple networksCan these addresses prevent address collision?

a.Yes
b. No
c. Not Applicable

Answer:- b

15. Which of the following is an example of vector sensor?

a. Pressure sensor
b. Strain sensor
c. Both pressure and strain sensors
d. Sound sensor

Answer:- c
Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 1 Answer  Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.