adplus-dvertising

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2 Answer

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2 Answer”

Table of Contents

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment

ABOUT THE COURSE :
Internet of Things (IoT) is presently a hot technology worldwide. Government, academia, and industry are involved in different aspects of research, implementation, and business with IoT. IoT cuts across different application domain verticals ranging from civilian to defence sectors. These domains include agriculture, space, healthcare, manufacturing, construction, water, and mining, which are presently transitioning their legacy infrastructure to support IoT. Today it is possible to envision pervasive connectivity, storage, and computation, which, in turn, gives rise to building different IoT solutions. IoT-based applications such as innovative shopping system, infrastructure management in both urban and rural areas, remote health monitoring and emergency notification systems, and transportation systems, are gradually relying on IoT based systems. Therefore, it is very important to learn the fundamentals of this emerging technology.
INTENDED AUDIENCE  : CSE, IT, ECE, EE, Instrumentation Engg, Industrial Engineering
PREREQUISITES  : Basic programming knowledge

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2 Answer 2022? :

Q1. Which of the following protocol is used to implement device management for mobile devices?

a. OMA-DM
b. Websocket
c. Alljoym
d. DNS-SD

Answer:- a
2. In LOADng, can intemediate routers respond to Route Requests (RREQs)?

a. Yes, in any case
b. Yes, only when RREQ flooding occurs
c. Yes, only if they have active routes to the sought destination
d. No

Answer:- d

 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. Which of the following functions as the network bridge in IEEE 802.15.4 network?

a. PAN Coordinator
b. Router
c. Device
d. None of these

Answer:- b
4. Which of the following allow communication between Zigbee and no-Zigbee devices?

a. layer-5 application-level bridge
b. layer-7 application-level gateway
c. layer-7 application-level bridge
d. layer-5 application-level gateway

Answer:- c
5. Statement I: RFIDs are radio-frequency-based.
Statement II: RFID devices can act as both readers as well as tags.
Which one of the following is correct?

a. Statement I is true but Statement II is false
b. Statement I is false but Statement II is true
c. Both the statements are true
d. Both the statements are false

Answer:- c
6. In AMQP, which of the following funetionality defines its component “exchange”?

a. linkage between various queues
b. receives messages from various queues
c. defines rules for message routing to various queues
d. routing the messages to various queues

Answer:- d
7. Which of the following is designed to have low overhead and better scalability in tems of dense networks?

a. LOADng
b. RPL
c. Both LOADng and RPL
d. AODV

Answer:- a

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

8. Which of the following AMQP frame type controls the message flow rate?

a. Transfer
b. Flow
c. Control
d. Disposition

Answer:- b
9. Does 6LoWPAN allow interoperability between IEEES02.15.4-based wireless devices and other IP-based devices?

a. Yes
b. No

Answer:- a
10. In the context of XMPP, which of the following correctly defines BOSH?

a. XML streaming
b. HTTP binding
c. Both XML streaming and HTTP binding
d. Binary encoding

Answer:- b

11. Does MQTT support event-driven architecture?

a. Yes
b. No

Answer:- a
12. Which of the following is the acronym for “Extensible Messaging and Presence Protocol”?

a. EMPP
b. XMLP
c. XMPP
d. XMP

Answer:- c
13. An loT network requires communication mechanism, which is capable of synchronous as well as asynchronous communication. The mechanism should support both request-response, as well as publish-subscribe models. Which of the following protocol would be best suited for such a mechanism?

a. AMQP
b. CoAP
c. MQTT
d. None of these

Answer:- c

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

14. Which of the following technique is used to transmit data frames in Beacon-enabled IEEE S02.15.4 networks?

a. unslotted CSMA/CA
b. slotted CSMA/CA
c. unslotted CSMA/CD
d. slotted cSMA/CD

Answer:- b
15. What is the maximum size of hop limit in 6LoWPAN packet format?

a. 8-bit unsigned integer
b. 16-bit unsigned integer
c. 8-bit signed integer
d. 16-bit signed integer

Answer:- a

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2 Answer  Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.