adplus-dvertising

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answer

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answer”

Table of Contents

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment

ABOUT THE COURSE :
Internet of Things (IoT) is presently a hot technology worldwide. Government, academia, and industry are involved in different aspects of research, implementation, and business with IoT. IoT cuts across different application domain verticals ranging from civilian to defence sectors. These domains include agriculture, space, healthcare, manufacturing, construction, water, and mining, which are presently transitioning their legacy infrastructure to support IoT. Today it is possible to envision pervasive connectivity, storage, and computation, which, in turn, gives rise to building different IoT solutions. IoT-based applications such as innovative shopping system, infrastructure management in both urban and rural areas, remote health monitoring and emergency notification systems, and transportation systems, are gradually relying on IoT based systems. Therefore, it is very important to learn the fundamentals of this emerging technology.
INTENDED AUDIENCE  : CSE, IT, ECE, EE, Instrumentation Engg, Industrial Engineering
PREREQUISITES  : Basic programming knowledge

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answer 2022? :

 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. Which of the following handles packets, paging and inquiry in Bluetooth?

a. L2CAP
b. Baseband
c. RFComm
d. Physical Radio

Answer:- b

2. Which of the following incorporates channel hopping after every packet transmission?

a. Zigbee
b. WirelessHART
c. 6LoWPAN
d. None of these

Answer:- d
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. In “X protocol, a central network controller device sets-up a network with 1 Network ID and multiple node IDs for the devices in it. The nodes with different Network IDs cannot communicate with each other. What is “X*”2

a. Z-wave
b. Zigbee
c. Bluetooth
d. ISA 100.11A

Answer:- a

4. In the context of Sensor Web, SensorML stands for

a. Sensor Modeling language
b. Sensor Machine language
c. Sensor Markup language
d. None of the above

Answer:- a

5. Which of the following protocol is best suited to provide interference-free communication while minimizing latency and ensuring quality of service?

a. WirelessHART
b. ISA100.11A
c. Both WirelessHART and ISA100.11A
d. None of these

Answer:- d

6. Which of the following solution approach is used to overcome the limitation of ineffective wakeup and sensing under rare event monitoring scenario in social sensing?

a. Duty-cycle management
b. Sleep-cycle management
c. Packet transmission management
d. Both duty-cycle and sleep-cycle management

Answer:- a
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

7. Which of the following technique Bluetooth master uses to avoid collisions during transmission in a Piconet?

a. Frequeney Division Multiplexing d Ou
b. Frequency Hopping Spread Spectrum
c. Time Division Multiplexing
d. Direct Sequence Spread Spectrum

Answer:- c

8. Which of the following limitation is faced by total co-operation in Wireless Ad Hoc and Sensor Networks?

a. Decreasing network throughput
b. Decreasing energy
c. Both (a) and (b)
d. No limitation exists

Answer:- c

9. Which of the following can function over a reliable packet transfer protocol?

a. L2CAP
b. Service Discovery Protocol
c. RFComm
d. Physical Radio

Answer:- For Answer
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

10. In which of the following mode, NFC devices can act as both readers as well as tags?

a. Reader/writer
b. P2P
c. Emulation
d. NFC devices can’t act as both readers as well as tags

Answer:- b

11. In WSN, Information theoretic self-management (INTSEM) controls the transmission rate of a node by adjusting a node’s

a. Duty cycle
b. Lifetime
c. Sleep time
d. Can’t control the transmission rate

Answer:- a

12. Which of the following layer of ISA 100.11A supports mesh routing?

a. Netwok layer
b. Data link layer
c. Transport layer
d. MAC layer

Answer:- b

13. Which of the following is used to avoid interference-prone channels in HART?

a. Channel blacklisting
b. Channel switching
c. Channel hopping
d. Super-trames

Answer:- b

14. When the devices are not in range, messages are routed through different nodes to bypass obstructions created by household appliances or layouts. Which of the following exhibit such characteristic of avoiding radio dead-spots?

a. Bluetooth
b. 6LoWPAN
c. Z-wave
d. Zigbee

Answer:- c

15. Which of the following is TRUE in tems of power (in mW) and range (in m) of the classes of Bluetooth devices?

a. Class-1: Power=100mW, Range=100m
b. Class-2: Power=2.5 mW, Range=100m
c. Class-1: Power=2.5 mW, Range=100m
d. Class-2: Power=100 mW, Range=100m

Answer:- a
Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answer  Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.