adplus-dvertising

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answer

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answer”

Table of Contents

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment

ABOUT THE COURSE :
Internet of Things (IoT) is presently a hot technology worldwide. Government, academia, and industry are involved in different aspects of research, implementation, and business with IoT. IoT cuts across different application domain verticals ranging from civilian to defence sectors. These domains include agriculture, space, healthcare, manufacturing, construction, water, and mining, which are presently transitioning their legacy infrastructure to support IoT. Today it is possible to envision pervasive connectivity, storage, and computation, which, in turn, gives rise to building different IoT solutions. IoT-based applications such as innovative shopping system, infrastructure management in both urban and rural areas, remote health monitoring and emergency notification systems, and transportation systems, are gradually relying on IoT based systems. Therefore, it is very important to learn the fundamentals of this emerging technology.
INTENDED AUDIENCE  : CSE, IT, ECE, EE, Instrumentation Engg, Industrial Engineering
PREREQUISITES  : Basic programming knowledge

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answer 2022? :

 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. Which of the following UAV topology is self-configuring?

a. Mesh
b. Star
C. Both mesh and star
d. Grid

Answer:- c

2. In WMSNs application, which of the following deployment can provide better sensing and prolong network lifetime?

a. Scalar sensor nodes
b. Camera sensor nodes
c. Both scalar and camera sensor nodes
d. Vector sensor nodes

Answer:- c
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. In which of the following algorithms only a subset of nodes in the WASN participate in sensing, communication, and computation?

a. Localized
b. Distributed
c. Centralized
d. All of these

Answer:- a

4In general, the target-tracking problem consists of a WSN, whose nodes are strategically or randomly deployed across the sensor field. Is the statement true?

a. Yes
b. No

Answer:- a

5. In Ad-Hoc FANETs, which of the following set-up can be considered as ground network?

a. Stationary WSNs
b. Control stations
c. VANETS
d. All of these

Answer:- d

6. Which of the following components in M2M monitors the status of devices and M2M area networks, and controls them based on their status?

a. M2M User Platform
b. M2M Device Platform
c. M2M Service Platform
d. M2M Access Platform

Answer:- b
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

7. In the guided target-tracking problem formulation, a tracker is added to the problem. The tracker follows the trajectory defined by beacon nodes to intercept the target. Which of the following objectives best define this tracking algorithm?

a. to fuse data about the target
b. to use the least amount of communication to reach the target
c. to reach the target in the shortest possible time
d. to increase the network lifetime

Answer:- c

8. In gateway selection algorithm in FANETs, each UAV acquires the information of all UAVs within its hop(s).

a. One
b. Two
c. More than one
d. Can’t be specific

Answer:-
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

9. A crossing is covered if it is in the ___________________ region of at least one node’s coverage disk.

a. exterior
b. interior
c. either exterior or interior
d. boundary

Answer:- b

10. There are several major challenges related to target-tracking applications. Which of the following is NOT among those challenges?

a. target recovery
b. node non-cooperation
c. future-position estimation
d. energy management

Answer:- b

11. Which of the following components in M2M manages inquiry?

a. M2M User Platform
b. M2M Device Platform
c. M2M Service Platform
d. M2M Access Platform

Answer:- a

12. Which of the following is NOT regarded as one of the major scatters of underwater sound in Underwater Acoustic Sensor Networks?

a. Non-linear internal waves
b. Solitons
c. Linear internal waves
d. None of these

Answer:- c

13. In Optimal Geographical Density Control (OGDC) algorithm, a node if its coverage area is completely covered.

a. wakes up
b. starts listening
c. sleeps
d. backs off

Answer:- c

14. Which of the following elements of target-tracking algorithm can perform data fusion?

a. Active node
b. Inactive node
c. Beacon node
d. Sink node

Answer:- d

15. Which of the following components of Mobile Wireless Sensor Networks (MWSN) moves in order to collect data from sensor nodes?

a. Mobile sensor node
b. Data mule
c. Mobile sink
d. Both data mule and mobile sink

Answer:- d
Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answer  Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.