adplus-dvertising

NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 1 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 1 Answer

NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 1 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 1 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 1 Answer”

Table of Contents

NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment

ABOUT THE COURSE :
With the increased availability of data from varied sources there has been increasing attention paid to the various data driven disciplines such as analytics and machine learning. In this course we intend to introduce some of the basic concepts of machine learning from a mathematically well motivated perspective. We will cover the different learning paradigms and some of the more popular algorithms and architectures used in each of these paradigms.
INTENDED AUDIENCE : This is an elective course. Intended for senior UG/PG students. BE/ME/MS/PhD
PREREQUISITES : We will assume that the students know programming for some of the assignments.If the students have done introductory courses on probability theory and linear algebra it would be helpful. We will review some of the basic topics in the first two weeks as well.
INDUSTRY SUPPORT : Any company in the data analytics/data science/big data domain would value this course

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 1 Answer 2022? :

1. Which of the following are supervised learning problems? (multiple may be correct)

a. Learning to drive using a reward signal.
b. Predicting disease from blood sample.
c. Grouping students in the same class based on similar features.
d. Face recognition to unlock your phone.

Answer:- b,d

2. Which of the following are classification problems? (multiple may be correct)

a. Predict the runs a cricketer will score in a particular match.
b. Predict which team will win a tournament.
c. Predict whether it will rain today.
d. Predict your mood tomorrow.

Answer:- b.c
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. Which of the following is a regression task? (multiple options may be correct)

a. Predict the price of a house 10 years after it is constructed.
b. Predict if a house will be standing 50 years after it is constructed.
c. Predict the weight of food wasted in a restaurant during next month.
d. Predict the sales of a new Apple product.

Answer:-a,c,d

4. Which of the following is an unsupervised learning task? (multiple options may be correct)

a. Group audio files based on language of the speakers.
b. Group applicants to a university based on their nationality.
c. Predict a student’s performance in the final exams.
d. Predict the trajectory of a meteorite.

Answer:-a,b

5. Given below is your dataset. You are using KNN regression with K=3. What is the prediction for a new input value (3, 2)?

Answer:- 2.50

6. Which of the following is a reinforcement learning task? (multiple options may be correct)

Answer:-a,b,c

7. Find the mean of squared error for the given predictions:

Answer:-a

8. Find the mean of 0-1 loss for the given predictions:

Answer:-d
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

9. Bias and variance are given by:

Answer:-b

10. Which of the following are true about bias and variance? (multiple options may be correct)

Answer:-b,d

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 2 Answer  Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.