adplus-dvertising

NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 7 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 7 Answer

NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 7 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 7 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 7 Answer”

Table of Contents

NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment

ABOUT THE COURSE :
With the increased availability of data from varied sources there has been increasing attention paid to the various data driven disciplines such as analytics and machine learning. In this course we intend to introduce some of the basic concepts of machine learning from a mathematically well motivated perspective. We will cover the different learning paradigms and some of the more popular algorithms and architectures used in each of these paradigms.
INTENDED AUDIENCE : This is an elective course. Intended for senior UG/PG students. BE/ME/MS/PhD
PREREQUISITES : We will assume that the students know programming for some of the assignments.If the students have done introductory courses on probability theory and linear algebra it would be helpful. We will review some of the basic topics in the first two weeks as well.
INDUSTRY SUPPORT : Any company in the data analytics/data science/big data domain would value this course

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 7 Answer 2022? :


Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. You have 2 binary classifiers A and B. A has accuracy=0% and B has accuracy=50%. Which classifier is more useful?

a. A
b. B
c. Both are good
d. Cannot say

Answer:- C
2. You have 2 multi-class classifiers A and B. A has accuracy=0% and B has accuracy=50%. Which classifier is more useful?

a. A
b. B
c. Both are good
d. Cannot say

Answer:- D

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 7 Answers
3. Using the bootstrap approach for sampling, the new dataset will have _________ of the original samples on expectation.

a. 50.0%
b. 56.8%
c. 63.2%
d. 73.6%

Answer:- A
4. You have a special case where your data has 10 classes and is sorted according to target labels. You attempt 5-fold cross validation by selecting the folds sequentially. What can you say about your resulting model?

a. It will have 100% accuracy.
b. It will have 0% accuracy.
c. Accuracy will depend on how good the model does.
d. Accuracy will depend on the compute power available for training.

Answer:- D
5. Given the following information

What is the precision and recall?

a. 0.5, 0.4375
b. 0.7, 0.636
c. 0.6, 0.636
d. 0.7, 0.4375
e. None of the above

Answer:- E
6. AUC for your newly trained model is 0.5. Is your model prediction completely random?

a. Yes
b. No
c. ROC curve is needed to derive this conclusion
d. Cannot be determined even with ROC

Answer:- D

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 7 Answers

7. What is the effect of using bagging on weak classifiers for variance?

a. Increases variance
b. Reduces variance
c. Does not change

Answer:- A
8. You are building a model to detect cancer. Which metric will you prefer for evaluating your model?

a. Accuracy
b. Sensitivity
c. Specificity
d. MSE

Answer:- C
9. You are building a model to detect a mild medical condition for which further testing costs are extremely expensive. Which metric will you prefer for evaluating your model?

a. Accuracy
b. Sensitivity
c. Specificity
d. MSE

Answer:- D

10. A: Boosting takes many weak learners and combines them into a strong learner.
B: Boosting determines the proportion of importance each weak learner should be assigned and weighs its prediction by it and combines them to make the final prediction.

a. A is True. B is True. B is the correct explanation for A.
b. A is True. B is True. B is not the correct explanation for A.
c. A is True. B is False.
d. Both A and B are False.

Answer:- C

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction to Machine Learning Assignment 7 Answer  Then Follow US HERE and Join Telegram.
 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.