adplus-dvertising

NPTEL Introduction to Operating Systems Assignment 1 Answer

We Discuss About That NPTEL Introduction to Operating Systems Assignment 1 Answer

NPTEL Introduction to Operating Systems Assignment 1 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Introduction to Operating Systems Assignment 1 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Introduction to Operating Systems Assignment 1 Answer”

Table of Contents

NPTEL Introduction to Operating Systems Assignment

ABOUT THE COURSE :
Operating systems (OS) provide the crucial interface between a computer’s hardware and the applications that run on it. It allows us to write programs without bothering much about the hardware. It also ensures that the computer’s resources such as its CPU, hard disk, and memory, are appropriately utilized. In this course, we dwell into how the OS manages to do all this in an efficient manner. This is an introductory course, for students with prior knowledge of computer organization. The course is based on an OS called xv6, which in many ways is similar to the Linux operating systems.

INTENDED AUDIENCE B.E./Msc (Computer Science)

PRE-REQUISITES Good knowledge of C, Computer Organization and Architecture, x86 Assembly level programming.

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Introduction to Operating Systems Assignment 1 Answer 2022? :

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q1. distributed system is a system whose components are located on different computers on a network, which communicate and coordinate their actions by passing messages to one another.

a. a and b
b. a and c
c. c and d
d. All of the above

Answers:- d

Q2. Which one of the following is False ?

a. Monolithic Kernel has direct communication with all the modules.
b. Monolithic Kernel is faster than microkernel.
c. Microkernel is faster than monolithic kernels
d. Monolithic Kernel is more crashable compared to microkernel

Answers:- b

Q3. To extend the IO address range, we use the low memory region of the RAM as Memory mapped IO.

a. True
b. False

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Answers:- b

Q4. Match the following?

a. 1-d, 2-c, 3-b, 4-a
b. 1-c, 2-d, 3-b, 4-a
C. 1-b, 2-a, 3-c, 4-d
d. 1-a, 2-b, 3-d, 4-a

Answers:- a

Q5. fopen()  system call  switches from _____________  space

Answers:- USER

Q6. fopen()  system call  switches to _____________ space.

Answers:- KERNEL

Q7. For monolithic kernels, which of the following is False.

i) The entire kernel runs in protected mode.

ii) Communication between kernel modules is by system calls.

iii) Is likely to be more crashable.

a. I only
b. II only
C. I and III only
d. II and III only

Answers:- b

Q8. _____________ module in the operating system helps in communicating with hardware devices.

Answers:- DEVICE DRIVER

Q9. In the absence of system calls, a user process can never dynamically allocate memory.

a. True
b. False

Answers:- A

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q10. What are the features of Contiki OS

a. Provide good user interface features
b. Energy aware scheduling.
C. Small footprint
d. Zigbee protocol support

Answers:- C

Q11. With a monolithic kernel such as Linux, a process, when executing can occupy the entire 4GB address space (assuming a 32 bit system).

Answer:- A

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Introduction to Operating Systems Assignment 1 Answer  Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.