adplus-dvertising

NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 1 Answer

We Discuss About That NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 1 Answer

NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 1 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 1 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 1 Answer”

Table of Contents

NPTEL Operating System Fundamentals Assignment

ABOUT THE COURSE : Operating System is a computer software that manages the hardware components. It acts as an intermediary between the users and the hardware. It is responsible for managing the system resources and providing a smooth working environment for the users. The management includes the following – process management, processor management, memory management, storage management, user management, protection and security. As a subject, it is an amalgamation of the fields like computer architecture, algorithms, data structure and so on. A course on fundamentals of operating systems is essential to equip the students for taking up the challenges in understanding and designing of computer systems. This course will address all the fundamental points, starting from the foundations to the architectural issues to correlation with existing commercial operating systems. Being primarily targeted to a one-semester course for the undergraduate students, the course will follow the current GATE syllabus, enabling the students to prepare well for the same. It can also help all other participants looking for an introduction to the domain of operating systems. INTENDED AUDIENCE: Undergraduate students of CSE, IT, B.Sc (Computer Science), M.Sc (Computer Science, IT), MCA, MS (Computer Science) INDUSTRY SUPPORT: All software industries

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 1 Answer 2022? :

 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q1. Which of the following is NOT true of Bootstrap program?

a) Invoked at power-up or reboot
b) Resides in ROM/EPROM
c) Performs system initialization
d) Performs user management

SHOW ANSWER
Answer: d) Performs user management

Q2. System calls are executed in

a) User mode
b) Kernel mode
c) Both user and kernel mode
d) None of the other options

SHOW ANSWER
Answer: b) Kernel mode

Q3. Which of the following is true as one proceeds higher up in the storage hierarchy?

a) Capacity decreases, Speed increases
b) Capacity decreases, Speed increases
c) Capacity increases, Speed increases
d) Capacity decreases, Speed decreases

SHOW ANSWER
Answer: a) Capacity decreases, Speed increases

Q4. Single user computers

a) Can be used by one user at a time
b) Designed for ease of use
c) Optimized for good performance
d) All of the other options

SHOW ANSWER
Answer: d) All of the other options

Q5. Resource utilization optimization is a goal for

a) Single user systems
b) Multi user systems
c) Both single and multi user systems
d) None of the other options

SHOW ANSWER
Answer: b) Multi user systems

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q6. From the point of view of the computer, its operating system is

a) Resource allocator
b) Control program
c) Both resource allocator and control program
d) Neither resource allocator nor control program

SHOW ANSWER
Answer: c) Both resource allocator and control program

Q7. The first process in Unix is

a) init
b) boot
c) start
d) None of the other options

SHOW ANSWER
Answer: a) init

Q8. System calls are invoked via

a) Call to procedure
b) Software interrupt
c) Hardware interrupts
d) None of the other options

SHOW ANSWER
Answer: b) Software interrupt

Q9. Interrupt vector contains

a) List of interrupts available in the system
b) List of interrupts occurred at a point
c) Address of interrupt service routine
d) Return address on occurrence of interrupt

SHOW ANSWER
Answer: c) Address of interrupt service routine

Q10. The size of a “word” in a computer system is

a) 8 bits
b) 16 bits
c) 32 bits
d) Dependent on the system

SHOW ANSWER
Answer: d) Dependent on the system

Q11. Direct memory access transfers data between

a) CPU and main memory
b) CPU and secondary memory
c) Main and secondary memory
d) None of the other options

SHOW ANSWER
Answer: d) None of the other options

Q12. Between L1 and L2 cache, which one is private to the CPU core?

a) L1
b) L2
c) Both L1 and L2
d) Neither L1 nor L2

SHOW ANSWER
Answer: a) L1

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q13. Device drivers for devices are generally developed by the

a) OS designers
b) Device manufacturers
c) System programmers
d) Application programmers

SHOW ANSWER
Answer: b) Device manufacturers

Q14. Which of the following acts as cache for the secondary storage

a) L1 cache
b) L2 cache
c) Main memory
d) Tertiary memory

SHOW ANSWER
Answer: c) Main memory

Q15. Handled computer system are optimized for

a) Computations
b) Battery life
c) Resource utilization
d) None of the other options

SHOW ANSWER
Answer: b) Battery life

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 1 Answer Then Follow US HEREand Join Telegram.

Related Posts

One thought on “NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 1 Answer

Leave a Reply

Your email address will not be published.