adplus-dvertising

NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 2 Answer

We Discuss About That NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 2 Answer

NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 2 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 2 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 2 Answer”

Table of Contents

NPTEL Operating System Fundamentals Assignment

ABOUT THE COURSE : Operating System is a computer software that manages the hardware components. It acts as an intermediary between the users and the hardware. It is responsible for managing the system resources and providing a smooth working environment for the users. The management includes the following – process management, processor management, memory management, storage management, user management, protection and security. As a subject, it is an amalgamation of the fields like computer architecture, algorithms, data structure and so on. A course on fundamentals of operating systems is essential to equip the students for taking up the challenges in understanding and designing of computer systems. This course will address all the fundamental points, starting from the foundations to the architectural issues to correlation with existing commercial operating systems. Being primarily targeted to a one-semester course for the undergraduate students, the course will follow the current GATE syllabus, enabling the students to prepare well for the same. It can also help all other participants looking for an introduction to the domain of operating systems. INTENDED AUDIENCE: Undergraduate students of CSE, IT, B.Sc (Computer Science), M.Sc (Computer Science, IT), MCA, MS (Computer Science) INDUSTRY SUPPORT: All software industries

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 2 Answer 2022? :

 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q1. I/O subsystem handles spooling, which is –

a) Copying part of data into faster storage for improved performance
b) Storing data temporarily while it is being transferred
c) Overlapping of output and input from two different jobs
d) None of the above

SHOW ANSWER
Answer: c) Overlapping of output and input from two different jobs

Q2. Win32 is a ______ for windows that is used by programs during system calls.

a) set of function built into libraries provided in the compiler
b) shell bundled with multiple command line interpreters
c) system that provides both CLI and GUI
d) high level application programming interface

SHOW ANSWER
Answer: c) system that provides both CLI and GUI

Q3. Which of the following is incorrect about process?

a) Reusable resources should be reclaimed for process termination
b) Process is a passive entity
c) Process is prevented from hogging resources using timer device
d) None of the above

SHOW ANSWER
Answer: b) Process is a passive entity

Q4. Which of the following has the lowest memory access time?

a) Solid state disk
b) Registers
c) Cache
d) Magnetic Disk

SHOW ANSWER
Answer: b) Registers

Q5. To access the services of operating system, the interface is provided by the

a) System calls
b) API
c) Library
d) Assembly instructions

SHOW ANSWER
Answer: a) System calls

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q6. Which one of the following errors will be handled by the operating system?

a) Power failure
b) Lack of paper in printer
c) Connection failure in the network
d) All of the above

SHOW ANSWER
Answer: d) All of the above

Q7. A thread shares its resources (like data section, code section, open files, signals) with:

a) other process similar to the one that the thread belongs to
b) other threads that belong to similar processes
c) other threads that belong to the same process
d) all of the mentioned

SHOW ANSWER
Answer: d) all of the mentioned

Q8. For entering direct commands from the user to be performed by OS –

a) User friendly graphics user interface is provided
b) Responsive touch screen interface is developed
c) Command line interpreters are included in the kernel or as a special program
d) All of the above

SHOW ANSWER
Answer: d) All of the above

Q9. The main function of the command interpreter is

a) to get and execute the next user-specified command
b) to provide the interface between the API and application program
c) to handle the file in operating system
d) none of the above

SHOW ANSWER
Answer: a) to get and execute the next user-specified command

Q10. Lowest level of operating system is written in

a) C/C++
b) Assembly language
c) Java
d) None of the other options

SHOW ANSWER
Answer: b) Assembly language

Q11. The kernel is ________ of user threads

a) a part of
b) the creator of
c) unaware of
d) aware of

SHOW ANSWER
Answer: c) unaware of

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q12. Which part of the UNIX operating system interacts with the hardware?

a) Kernel
b) Shell
c) Vim editor
d) Emacs

SHOW ANSWER
Answer: a) Kernel

Q13. Which of the following is not true about UNIX?

a) Many people can use a UNIX based computer at the same time; hence UNIX is called as a multiuser system
b) A user can run multiple programs at the same time; hence UNIX is called a multitasking environment
c) UNIX was written in ‘Java’ language
d) Linux is also known as a version of UNIX

SHOW ANSWER
Answer: c) UNIX was written in ‘Java’ language

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 2 Answer Then Follow US HEREand Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.