adplus-dvertising

NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 3 Answer

We Discuss About That NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 3 Answer

NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 3 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 3 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 3 Answer”

Table of Contents

NPTEL Operating System Fundamentals Assignment

ABOUT THE COURSE : Operating System is a computer software that manages the hardware components. It acts as an intermediary between the users and the hardware. It is responsible for managing the system resources and providing a smooth working environment for the users. The management includes the following – process management, processor management, memory management, storage management, user management, protection and security. As a subject, it is an amalgamation of the fields like computer architecture, algorithms, data structure and so on. A course on fundamentals of operating systems is essential to equip the students for taking up the challenges in understanding and designing of computer systems. This course will address all the fundamental points, starting from the foundations to the architectural issues to correlation with existing commercial operating systems. Being primarily targeted to a one-semester course for the undergraduate students, the course will follow the current GATE syllabus, enabling the students to prepare well for the same. It can also help all other participants looking for an introduction to the domain of operating systems. INTENDED AUDIENCE: Undergraduate students of CSE, IT, B.Sc (Computer Science), M.Sc (Computer Science, IT), MCA, MS (Computer Science) INDUSTRY SUPPORT: All software industries

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 3 Answer 2022? :

 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. What else is referred to as a process control block (PCB)?

a. Control Block
b. Task Controlling Block
C. Memory Block
d. Data Block

Answer:- b

2. Which of the following does a microkernel facilitate?

a. Reliability
b. Extensibility
C. Portability
d. All of the above

Answer:- d
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3.The fork() system call returns

a. PID of parent to child and 0 to parent
b. PID of parent to child and PID of the child to parent
C. PID of the child to parent and 0 to child
d. None of the other options

Answer:- c

4. Which of the following is NOT true?

a. Process scheduler selects among the available processes in the ready queue
b. Time-sharing of methods minimises the CPU usage
C. The process gives up the CPU when an /O request comes
d. None of the above

Answer:- b

5. A list referred to as____________ is used to keep track of the processes that are waiting to start and are located in the main memory.

a. job queue
b. execution queue
c. ready queue
d. process queue

Answer:- c

6. What is a short-term scheduler?

a) It selects which process has to be brought into the ready queue
b) It selects which process has to be executed next and allocates CPU
c) It selects which process to remove from memory by swapping
d) None of the above

Answer:- b
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

7. The critical difference between a short-term and long-term scheduler is?

a. The length of their queues
b. The frequency of their execution
c. The type of processes they schedule
d. None of the above

Answer:- b

8. In regards to schedulers, which of the following claims is FALSE?

a. Shor-term scheduler is faster than the long-term scheduler
b. A long-term scheduler creates a good process mix
c. Long-term scheduler responsible tor process state transition from new to ready
d. Shor-term scheduler responsible for process state transition from waiting to ready

Answer:- d

9. With___________ ,only one process can execute at a time; meanwhile, all other processes are waiting tor the processor. With__________ more than one process can be running simultaneously each ona different processor.

a. Multiprocessing, Multiprogramming
b. Uniprocessing, Multiprogramming
c. Multiprogramming, Multiprocessing
d. Uniprogramming, Multiprocessing

Answer:- c

10. In UNIX, each process is identified by its:

a. Process Identifier
b. Device Queue
c. Process Control Block
d. None of the above

Answer:- a

11. If a process fails, most operating systems write error information to a

a. new file
b. another running process
c. log file
d. recently used file

Answer:- c
Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Operating System Fundamentals Assignment 3 Answer Then Follow US HEREand Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.