adplus-dvertising
NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 1 Answers 2022

NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 1 Answers 2022

NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 1 Answers 2022 :- Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

 

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 1 Answers 2022? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Problem solving through Programming In C Week 1 Solution 2022

 

NPTEL Problem solving through Programming In C

From My Side :

This course is aimed at enabling the students to :
Formulate easy algorithms for arithmetic and investigative problems

Translate the algorithms to programs (in C language)

Test and kill the programs and truthful syntax and investigative errors

Implement conditional branching, iteration and recursion

Decompose a tortured into functions and synthesize a unmodified program using divide and conquer right of admission

Use arrays, pointers and structures to formulate algorithms and programs

Apply programming to solve matrix adding occurring together and multiplication problems and searching and sorting problems

Apply programming to solve easy numerical method problems, namely rot finding of doing, differentiation of do something and easy integration

This course is aimed at enabling the students to. Formulate easy algorithms for arithmetic and rational problems. Translate the algorithms to programs (in C language) Test and execute the programs and precise syntax and logical errors.

10 Steps to Solving a Programming Problem.
Read the difficulty at least three era (or however many makes you setting satisfying)
Work through the shackle manually taking into account at least three sets of sample data.
Simplify and optimize your steps.
Write pseudocode.
Translate pseudocode into code and debug.

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram
SciShowEngineerTelegram
This course is aimed at enabling the students to :
  • Formulate simple algorithms for arithmetic and logical problems
  • Translate the algorithms to programs (in C language)
  • Test and execute the programs and  correct syntax and logical errors
  • Implement conditional branching, iteration and recursion
  • Decompose a problem into functions and synthesize a complete program using divide and conquer approach
  • Use arrays, pointers and structures to formulate algorithms and programs
  • Apply programming to solve matrix addition and multiplication problems and searching and sorting problems
  • Apply programming to solve simple numerical method problems, namely rot finding of function, differentiation of function and simple integration
INTENDED AUDIENCE : BE/BTech  in all disciplines BCA/MCA/M. Sc
INDUSTRY SUPPORT   : All IT Industries

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 1 Answers 2022? :

 

NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 1 Answers 2022

1. The input given from keyboard is converted to computer understandable unit (bit) by the standard

a) ISO
b) ANSI
c) ASCII
d) EBCDIC

Answer:- b

2. The execution nature of C program is

a) Event-based
b) Concurrent
c) Multi-threaded
d) Sequential

Answer:- d

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

JoinScishowEngineerTelegram
JoinScishowEngineerTelegram

3. Choose the correct statements from the following
i) In high-level language, testing and debugging a program is difficult than assembly language.
ii) C programs are highly portable on any type of operating system platform.
iii) A flowchart is a visual representation of the sequence of steps for solving a problem.
iv) The role of a compiler is to translate source program statements to decimal codes.

a) (i) and (ii)
b) (ii) and (iii)
c) (i), (ii), and (iii)
d) (ii), (iii), and (iv)

Answer:- b

4. When we write X=Y in C, which of the following statements is valid?

a) X and Y both have same values but different locations.
b) X and Y both have same location and same values.
c) X and Y have different values and same location.
d) X and Y have different values and different locations.

Answer:- a

5. What will be the output of the flowchart given below?

NPTEL Problem Solving Through Programming In C Assignment 1 Answers 2022
  • a) 4
  • b) 8
  • c) 16
  • d) 20
Answer:- c

6. The output of the following algorithm is

NPTEL Problem Solving Through Programming In C Assignment 1 Answers 2022
  • a) 21
  • b) 28
  • c) 30
  • d) 40
Answer:- b
JoinScishowEngineerTelegram

7. The print values of ‘a’ and ‘b’ of the flowchart below are

NPTEL Problem Solving Through Programming In C Assignment 1 Answers 2022
  • a) a=4, b=6
  • b) a=6, b=4
  • c) a=10, b=2
  • d) a=2, b=10
Answer:- b

8. The program which translates high level program into its equivalent machine language program is called

a) a translator
b) a language processor
c) a converter
d) None of the above

Answer:- a

9. An interpreter reads the source code of a program

a) one line at a time
b) two line at a time
c) complete program in one stroke
d) None of these

Answer:- a

10. The C language has been developed at

a)   IBM, USA
b)   Borland International, USA
c)   Sun Microsystems
d)   AT & T Bell Labs, USA

Answer:- d

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.