adplus-dvertising
NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 2 Answers 2022

NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 2 Answers 2022

NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 2 Answers 2022 :- Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

 

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 2 Answers 2022? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Problem solving through Programming In C WeekSolution 2022

 

NPTEL Problem solving through Programming In C

From My Side :

This course is aimed at enabling the students to :
Formulate easy algorithms for arithmetic and investigative problems

Translate the algorithms to programs (in C language)

Test and kill the programs and truthful syntax and investigative errors

Implement conditional branching, iteration and recursion

Decompose a tortured into functions and synthesize a unmodified program using divide and conquer right of admission

Use arrays, pointers and structures to formulate algorithms and programs

Apply programming to solve matrix adding occurring together and multiplication problems and searching and sorting problems

Apply programming to solve easy numerical method problems, namely rot finding of doing, differentiation of do something and easy integration

This course is aimed at enabling the students to. Formulate easy algorithms for arithmetic and rational problems. Translate the algorithms to programs (in C language) Test and execute the programs and precise syntax and logical errors.

10 Steps to Solving a Programming Problem.
Read the difficulty at least three era (or however many makes you setting satisfying)
Work through the shackle manually taking into account at least three sets of sample data.
Simplify and optimize your steps.
Write pseudocode.
Translate pseudocode into code and debug.

This course is aimed at enabling the students to :
  • Formulate simple algorithms for arithmetic and logical problems
  • Translate the algorithms to programs (in C language)
  • Test and execute the programs and  correct syntax and logical errors
  • Implement conditional branching, iteration and recursion
  • Decompose a problem into functions and synthesize a complete program using divide and conquer approach
  • Use arrays, pointers and structures to formulate algorithms and programs
  • Apply programming to solve matrix addition and multiplication problems and searching and sorting problems
  • Apply programming to solve simple numerical method problems, namely rot finding of function, differentiation of function and simple integration
INTENDED AUDIENCE : BE/BTech  in all disciplines BCA/MCA/M. Sc
INDUSTRY SUPPORT   : All IT Industries

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 2 Answers 2022? :

 

NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 2 Answers 2022

Q1. Which of the following statements is correct?

a) System software is dependent on application software
b) Application software is dependent on system software
c) Both are independent of each other
d) None of the above

Answer: b) Application software is dependent on system software

Q2. All keywords in C are in

a) Lower Case letters
b) Upper Case letters
c) CamelCase letters
d) None of the above

Answer: a) Lower Case letters

Q3. Which of the following is not a C variable name?

a) x123
b) x_123
c) 123x
d) _X123

Answer: c) 123x
Q4. Variable names beginning with underscore is not encouraged in C. Why?

a) It is not standardized
b) To avoid conflicts since assemblers and loaders use such names
c) To avoid conflicts since library routines use such names
d) To avoid conflicts with environment variables of an operating system

Answer: c) To avoid conflicts since library routines use such names

Q5. A function is

a) Block of statements to perform some specific task
b) It is a fundamental modular unit to perform some task
c) It has a name and can be used multiple times
d) All the above statements are true

Answer: d) All the above statements are true

Q6. In case of ordinary int variables:

a) The leftmost bit is reserved for sign
b) The rightmost bit is reserved for sign
c) No bit is reserved for sign
d) None of the above

Answer: a) The leftmost bit is reserved for sign

Q7. What is the value of x in this C code?

#include<stdio.h>
int main()
{
int x = 4 * 5 / 2 + 9;
return 0;
}
a) 1
b) 17
c) 19
d) 16

Answer: c) 19

Q8. What will be the output of the following C code?
[N.B:- .2f is used to print up to 2 decimal places of a floating-point number]

#include<stdio.h>
int main()
{
float a = 7.0;
printf(“The output is %.2f”, (13/5)*a + 10);
return 0;
}
a) 28.2
b) 21.00
c) 24.00
d) 21.2

Answer: c) 24.00

Q9. A syntax error occurs when

a) The rules of grammar of the language is violated
b) The statements in the program have no meaning
c) The program gives wrong or undesired output
d) Some illegal operation (e.g. divide by zero) is done

Answer: a) The rules of grammar of the language is violated

Q10. What is the value of b after execution of the following C code?

#include<stdio.h>
int main()
{
int a = 7, b = 10;
a = b;
b = a;
return 0;
}

Answer: 10

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.