adplus-dvertising
NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 9 Answers 2022

NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 9 Answers 2022

NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 9 Answers 2022 :- Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

 

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 9 Answers 2022? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Problem solving through Programming In C WeekSolution 2022

 

NPTEL Problem solving through Programming In C

From My Side :

This course is aimed at enabling the students to :
Formulate easy algorithms for arithmetic and investigative problems

Translate the algorithms to programs (in C language)

Test and kill the programs and truthful syntax and investigative errors

Implement conditional branching, iteration and recursion

Decompose a tortured into functions and synthesize a unmodified program using divide and conquer right of admission

Use arrays, pointers and structures to formulate algorithms and programs

Apply programming to solve matrix adding occurring together and multiplication problems and searching and sorting problems

Apply programming to solve easy numerical method problems, namely rot finding of doing, differentiation of do something and easy integration

This course is aimed at enabling the students to. Formulate easy algorithms for arithmetic and rational problems. Translate the algorithms to programs (in C language) Test and execute the programs and precise syntax and logical errors.

10 Steps to Solving a Programming Problem.
Read the difficulty at least three era (or however many makes you setting satisfying)
Work through the shackle manually taking into account at least three sets of sample data.
Simplify and optimize your steps.
Write pseudocode.
Translate pseudocode into code and debug.

This course is aimed at enabling the students to :
  • Formulate simple algorithms for arithmetic and logical problems
  • Translate the algorithms to programs (in C language)
  • Test and execute the programs and  correct syntax and logical errors
  • Implement conditional branching, iteration and recursion
  • Decompose a problem into functions and synthesize a complete program using divide and conquer approach
  • Use arrays, pointers and structures to formulate algorithms and programs
  • Apply programming to solve matrix addition and multiplication problems and searching and sorting problems
  • Apply programming to solve simple numerical method problems, namely rot finding of function, differentiation of function and simple integration
INTENDED AUDIENCE : BE/BTech  in all disciplines BCA/MCA/M. Sc
INDUSTRY SUPPORT   : All IT Industries

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 9 Answers 2022? :

 

NPTEL Problem solving through Programming In C Assignment 9 Answers 2022

Problem Solving Through Programming In C NPTEL Week 9 assignment answers
Q1. What is the worst-case complexity of selection sort?

a) O(nlogn)
b) O(logn)
c) O(n)
d) O(n2)

SHOW ANSWER
Answer: d)

Q2. What is the correct order of insertion sort (in ascending order) of the array arr[5]={8 3 5 9 4}?

a) {3 8 5 9 4}–> {3 5 8 9 4}–>(3 4 5 8 9}
b) {3 8 5 9 4}–> {3 5 8 9 4}–> {3 5 8 4 9}–> {3 5 4 8 9}–>{3 4 5 8 9}
c) {3 8 5 9 4}–>{3 4 8 5 9}–>{3 4 5 8 9}–>{3 4 5 8 9}–>{3 4 5 8 9}
d) {8 3 5 4 9}–>{8 3 4 5 9}–>{3 4 5 8 9}

SHOW ANSWER
Answer: a) {3 8 5 9 4}–> {3 5 8 9 4}–>(3 4 5 8 9}

Q3. When the Binary search is best applied to an array?

a) For very large size array
b) When the array is sorted
c) When the array elements are mixed data type
d) When the array is unsorted

SHOW ANSWER
Answer: b) When the array is sorted

Q4. Select the code snippet which performs unordered linear search iteratively?

 

d) None of the above
SHOW ANSWER
Answer: a)

Q5. What is the best case and worst case complexity of ordered linear search?

a) O(nlogn), O(logn)
b) O(logn), O(nlogn)
c) O(n), O(1)
d) O(1), O(n)

SHOW ANSWER
Answer: d) O(1), O(n)

Q6. Given an array arr = {45, 77, 89, 91, 94, 98, 100} and key = 100; what are the mid values (corresponding array elements) generated in the first and second iterations?

a) 91 and 98
b) 91 and 100
c) 89 and 94
d) 94 and 98

SHOW ANSWER
Answer: a) 91 and 98

Q7. Binary Search can be categorized into which of the following?

a) Brute Force technique
b) Divide and conquer
c) Greedy algorithm
d) Dynamic programming

SHOW ANSWER
Answer: b) Divide and conquer

Q8. Consider the array A[]= {5,4,9,1,3} apply the insertion sort to sort the array . Consider the cost associated with each sort is 25 rupees, what is the total cost of the insertion sort when element 1 reaches the first position of the array?

a) 25
b) 50
c) 75
d) 100

SHOW ANSWER
Answer: b) 50

Q9. Select the appropriate pseudo code that performs selection sort

 

 

SHOW ANSWER
Answer: a)

Q10. Find the output of the following C program

#include<stdio.h>
int main()
{
int a;
int arr[5] = {1, 2, 3, 4, 5};
arr[1] = ++arr[1];
a = arr[1]++;
arr[1] = arr[a++];
printf(“%d, %d”, a, arr[1]);
return 0;
}
a) 5, 4
b) 5, 5
c) 4, 4
d) 3, 4

SHOW ANSWER
Answer: c) 4, 4

Problem solving through Programming In C Week 9 Assignments Solutions

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.