adplus-dvertising
NPTEL Programming In Java Quiz Assignment 1 Answers 2022

NPTEL Programming In Java Assignment 1 Answers 2022 (Week 1)

NPTEL Programming In Java Week 1 Quiz Solution 2022 :- Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

 

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Programming In Java Quiz Assignment 1 Answers 2022? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Programming In Java Week 1 Assignment Solution 2022”

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Table of Contents

NPTEL Programming In Java

From My Side : With the expansion of knowledge and Communication Technology, there’s a desire to develop massive and complicated package. Further, those package ought to be platform freelance, web enabled, straightforward to switch, secure, and robust. to satisfy this demand object-oriented paradigm has been developed and supported this paradigm the Java artificial language emerges because the best programming atmosphere. Now, Java artificial language is being employed for mobile programming, web programming, and plenty of alternative applications compatible to distributed systems. This course aims to hide the essential topics of Java programming in order that the participants will improve their skills to address the present demand of IT industries and solve several issues in their own filed of studies.

With the growth of Information and Communication Technology, there is a need to develop large and complex software. Further, those software should be platform independent, Internet enabled, easy to modify, secure, and robust. To meet this requirement object-oriented paradigm has been developed and based on this paradigm the Java programming language emerges as the best programming environment. Now, Java programming language is being used for mobile programming, Internet programming, and many other applications compatible to distributed systems. This course aims to cover the essential topics of Java programming so that the participants can improve their skills to cope with the current demand of IT industries and solve many problems in their own filed of studies.

INTENDED AUDIENCE :  The undergraduate students from the engineering disciplines namely CSE, IT, EE, ECE, etc. might be interested for this course.
PREREQUISITES :  This course requires that the students are familiar with programming language such as C/C++ and data structures, algorithms.
INDUSTRY SUPPORT :   All IT companies.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100

Next Week Assignment Answers

quizxp telegram
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR PROGRAMMING IN JAVA ASSIGNMENT SOLUTION FOR WEEK 1 QUIZ SOLUTIONS 2022 :

 

NPTEL Programming In Java Quiz Assignment 1 Answers 2022

1. Consider the following program.

What will be the output of the program if it is executed?

a. 15
b. 12
C. 14
d. 10

ANSWER:- a

2. Following is a piece of code where some parts of a statement is missing:

a. nptel[nptel.length-2] + nptel[0] b. nptel[O] + nptel[nptel.length-2] c. +nptel[nptel.length-2] + nptel[0] d. +nptel[0] + nptel[nptel.length-2]

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram
ANSWER:- d

3. Consider the following program.

What will be the output of the progran if it is executed?

a. Print the value of N!
b. Print the value of NN+1)/2
c. Print the value of 1x3x5x.. xN
d. Print the value of 1!x2!x3!x…xN!

ANSWER:- a

4. Which of the following can be used for a variable name in Java?

a. byte
b. throw
c. this
d. extend

ANSWER:- a

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

Developing Soft Skills and Personality Assignment 2 Answers 2022

5. Consider the following program.

What will be the output of the program if it is executed? Let N=10

a. 5
b. 20
C. 8
d. 10

ANSWER:- c

6. A platform is the hardware or software environment in which a program runs. Which of the following is/are Java platform component(s)?

a. HTML
b. Java Virtual Machine
c. Java Application Programming Interface (API)
d. HotJava

ANSWER:- b, c

7. What is the value returned by the method f() defined below ? public static int f (int x, int y) {return (x>y) ? y: x;}

a. The sum of x and y that is, x + y.
b. The difference of x and y that is, x – y.
c. a. The maxinmum ofx and y that is, the larger value of x and y.
d. The minimum ofx and y that is, the smaller value of x and y.

ANSWER:- d

8. A Java file with extension ‘.class’ contains

a. Java source code
b. HTML tags
c. Java Byte code
d. A program file written in Java programming language

ANSWER:- a
Developing Soft Skills and Personality Assignment 2 Answers 2022

9. Which of the following is used to find and fix bugs in the Java programs?
a. VM
b. JRE
C. JDK
d. JDB

ANSWER:- d

10. Consider the following   program.

What will be the output of the program if it is executed?

a. Print first six even numbers.
b. Print first six odd numbers.
C. Print first five even numbers.
d. Print first six Fibonacci numbers

ANSWER:- d

Programming In Java Week 1 Programming Assignment Answers

Q1. Complete the code segment to find the perimeter and area of a circle given a value of radius.

You should use Math.PI constant in your program. If radius is zero or less than zero then print ” please enter non zero positive number “

Code:-

//Calculate the perimeter 
perimeter = 2 * Math.PI * radius;
System.out.println (perimeter);

//Calculate the area
area = Math.PI * radius * radius;
System.out.print(area); 

Q2. Complete the code segment to find the largest among three numbers x,y, and z. You should use if-then-else construct in Java.

Code:-

//Use if...else ladder to find the largest among 3 numbers and store the largest number in a variable called result.
if (x > y && x > z)
{
  result = x;
}
  else if (y > z)
  {
   result = y;
  }
else{
  result= z;
}
System.out.print(result);

Developing Soft Skills and Personality Assignment 2 Answers 2022

Q3. Consider First n even numbers starting from zero(0). Complete the code segment to calculate sum of  all the numbers divisible by 3 from 0 to n. Print the sum.

Code:-

for (int i = 0; i < (n*2)-1; i++)
{
  if (i%2==0){
    sum = sum + i;
  }
}

sum = sum/3;
System.out.print(sum);

Q4. Complete the code segment to check whether the number is an Armstrong number or not.

Code:-

//Use while loop check the number is Armstrong or not.
//store the output(1 or 0) in result variable.

int temp, digits=0, last=0, sum=0;
temp=n;
while(temp>0)
{
  temp = temp/10;
  digits++;
}
temp = n;
while (temp>0)
{
  last = temp % 10;
  sum += (Math.pow(last, digits));
  temp = temp/10;
}
if(n==sum)
{
  result = 1;
}
else
{
  result = 0;
}
System.out.print(result);

Q5. Complete the code segment to help Ragav , find the highest mark and average mark secured by him in “s” number of subjects.

Code:-

//Initialize maximum element as first element of the array.  
   //Traverse array elements to get the current max.
   //Store the highest mark in the variable result.
   //Store average mark in avgMarks.
int sum = arr[0];
result = arr[0];
for (i=1; i<s; i++)
{
  if (result < arr[i])
  {
    result = arr[i];
  }
  sum = sum + arr[i];
}

mark_avg = sum / s;
System.out.println(result);
System.out.print(mark_avg);

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others Programming In JAVA Assignments Answers Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

One thought on “NPTEL Programming In Java Assignment 1 Answers 2022 (Week 1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.