adplus-dvertising

NPTEL Project Management Assignment 1 Answer

We Discuss About That NPTEL Project Management Assignment 1 Answer

NPTEL  Project Management Assignment 1 Answer – Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL Project Management Assignment 1 Answer? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL Project Management Assignment 1 Answer”

Table of Contents

NPTEL  Project Management Assignment

ABOUT THE COURSE : With the concept of managing Big Projects under costs and time constraints, it is imperative, that people working in the manufacturing/process/service industry have a very good understanding of the general and advanced concepts of Project Management. It is with this motivation that this course is designed, to meet the demand in the market from, UG to PG students coming  from a variety of fields, be it Engineering or Management.

Next Week Assignment Answers

SciShowEngineerTelegram

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL Project Management Assignment 1 Answer 2022? :

 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. You are the project manager for a high-visibility project. The margin on this project is low, and it is extremely important that the cost estimates for the work on the project be accurate. While reviewing the cost estimates for this project you notice that one of the cost estimates for an element in the WBS is 10% higher than two previous projects for very similar work. What should you do?

a. Accept the estimate because you trust all of the people on your project team, and they are responsible for estimates
b. Reduce the estimate and add the additional budget to the management reserve
c. Ask the person responsible for the estimate to explain the difference and bring supporting information to you
d. Reduce the estimate and add the additional budget to the contingency reserve

Answer:- C

2. A person who is involved in or may be affected by the activities or anyone who has something to gain or lose by the activity of the project is called a:

a. Team member
b. Customer
c. Stakeholder
d. Supporter

Answer:- A
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

3. A brief attempt embraced to make a new product or service is known as a:

a. New product development
b. Project
c. Program
d. Enterprise

Answer:- B

4. A project manager makes a narrative description of the work that must be done for her project. This is called:

a. Project plan
b. Control chart
c. Statement of work
d. Project objective

Answer:- D

5. A project manager is employed by a construction and development organization and is in charge of the outfitting of the finished building. One of the primary things that the project manager for this venture ought to do is to compose a:

a. Work breakdown structure
b. Budget baseline
c. Project charter
d. Project plan

Answer:- D

6. Amid the life of a venture, the venture will experience a few stages – initiating, planning, execution, and closeout. Which period of the venture is probably going to have the greatest amount of its financing spent?

a. Initiating
b. Planning
c. Executing
d. Closeout

Answer:- C
Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

7. The coordinated undertaking of interrelated activities directed toward a specific goal that has finite period of performance is a:

a. Project charter
b. Project
c. Set of project objectives
d. Program

Answer:- B

8. The document that is proof of upper management’s commitment to the project and gives the authority to manage the project to the project manager is called:

a. The project plan
b. The project goals and objectives
c. The project charter
d. The project definition

Answer:- D

9. A venture is proposed to a client. Price and schedule for conveyance are settled upon. The work breakdown structure is consented to too. The client asks for that one of the points of reference of the venture be finished by a specific date. The venture calendar is looked into, and it is found that the normal culmination date for this point of reference is impressively prior that the date asked for by the client. The date for this milestone is which of the following?

a. Consideration
b. Summary activity
c. Constraint
d. Suggestion

Answer:- A

10. The scrum approach began with agile software development as professionals searched for approaches to:

a. Enhance Communication
b. Decrease throughput
c. Increment hazard
d. All of Above

Answer:- D

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL Project Management Assignment 1 Answer Then Follow US HEREand Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.