adplus-dvertising
NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 3 Answers 2022

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 3 Answers 2022

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 3 Answers 2022 :- Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

 

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 3 Answers 2022? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment week 3 solutions 2022″

Table of Contents

The Joy Of Computing Using Python?

A fun crammed windstorm tour of thirty hrs, covering everything you would like to understand to fall infatuated with the foremost asked for ability of the twenty first century. The course brings programming to your table with anecdotes, analogies and illustrious examples. Turning abstractions to insights and engineering to art, the course focuses primarily to inspire the learner’s mind to assume logically and gain an answer programmatically. As a part of the course, you’ll be learning a way to observe and culture the art of programming with Python as a language. At the tip of the course, we tend to introduce a number of this advances in computing to inspire the eager learner to pursue additional directions.
The Joy Of Computing mistreatment Python could be a fun-filled windstorm tour of thirty hrs, covering everything you would like to understand to fall infatuated with the foremost sought-after ability of the twenty first century. This course includes samples of analytics during a large choice of industries, and that we hope that students can learn the way you’ll use analytics in their careers and life. one in every of the foremost vital aspects of this course is that you just, the coed, are becoming active expertise making analytics models; we tend to, the course team, urge you to participate within the discussion forums and to use all the tools offered to you whereas you’re within the course!

 

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 3 Answers 2022? :

 

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 3 Answers 2022

Q1. What will be the output of the following code?

(A) Practice,Practice,Practice,Practice,Practice
(B) Practice makes the man perfect.
(C) Practice makes man perfect. the
(D) Makes man perfect. Practice the

Ans:- c

Q2. What should be the code to print all Even numbers between 1-10 (both inclusive)?

Ans:- c

Q3. What will be the output of the following code?

(A) Sorted List(L) containing random elements between 0-10 in descending order.
(B) Sorted List containing random elements between 0-10 in ascending order.
(C) Sorted List containing elements between 0-10.
(D) Sorted List containing elements between 0-9 in ascending order.

Ans:- a

Q4. What will be the output of the following code?

(A) we were here together
(B) we were here
(C) we were
(D) we

Ans:- b

Q5. What will be the value of list L?

(A) [‘Even’, ‘Odd’, ‘Even’, ‘Odd’] (B) [‘Even’, ‘Odd’, ‘Even’, ‘Odd’, ‘Even’, ‘Odd’] (C) [‘Even’, ‘Odd’, ‘Even’, ‘Even’, ‘Even’] (D) [‘Even’, ‘Odd’, ‘Even’, ‘Odd’, ‘Even’]

Ans:- d

Q6. What is the correct code for a function to return the sum of elements of list L?

Ans:- a

Q7. What does the following code represent?

(A) Checks if a is divisible by b.
(B) Checks if b is divisible by a.
(C) Checks if a and b are multiples of 5.
(D) None of the above.

Ans:- a

Q8. Suppose there exists a file named file.txt. What the following code will do?

(A) Print whatever is there in the file and add hey there.
(B) Throws an error in the end as the file is not opened in writable mode.
(C) Throws an error in the end as the file is not opened in readable mode.
(D) No error will be thrown and the code will work fine.

Ans:- b

Q9. Suppose there is an empty file named file.txt. What will be the output of the following code?

(A) writing this file again
(B) hey there!!
(C) hey there!!writing this file again
(D) Throws an error

Ans:- c

Q10. What will be the output of the following code?

(A) Alternative 1’s and 0’s respectively
(B) Alternative 0’s and 1’s respectively.
(C) All Zeroes towards left and ones towards the right.
(D) All ones towards the left and zeroes towards the right.

Ans:- a

Programming Assigment week 3

Make Sure After Condition Statement is under the That Position

Q1. You are given a list named L. Print all the elements at odd position of list L.(We will take care of the input, you just have to print elements present at odd position)

Code:-

for a in range(len(L)):
if a%2!=0:
if len(L)-a<=2:
print(L[a],end=””)
else:
print(L[a])

Q2. You are given a list L. Print the list of first 3 smallest elements in ascending order and last 2 greatest elements in descending order of the list L respectively.(We will take care of the input)

Code:-

print(sorted(L)[:3])
print(sorted(L)[::-1][:2],end=””)

Q3. You are given a list L. Write a function all_even that accepts the list Land print all the even numbers is the list L.(Order of the numbers should be same as the order present in the list)

Code:-

def all_even(L):
ans=[] for i in L:
if i%2==0:
ans.append(i)
for a in range(len(ans)):
if a==len(ans)-1:
print(ans[a],end=””)
else:
print(ans[a])

 

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 3 Answers 2022 Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.