adplus-dvertising
NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 3 Answers 2022

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers 2022

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers 2022 :- Here All The Questions and Answers Provided to Help All The Students and NPTEL Candidate as a Reference Purpose, It is Mandetory to Submit Your Weekly Assignment By Your Own Understand Level.

 

Are you looking for the Assignment Answers to NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers 2022? If Yes You are in Our Great Place to Getting Your Solution, This Post Should be help you with the Assignment answer to the National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) Course “NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment week 4 solutions 2022″

Table of Contents

The Joy Of Computing Using Python?

A fun crammed windstorm tour of thirty hrs, covering everything you would like to understand to fall infatuated with the foremost asked for ability of the twenty first century. The course brings programming to your table with anecdotes, analogies and illustrious examples. Turning abstractions to insights and engineering to art, the course focuses primarily to inspire the learner’s mind to assume logically and gain an answer programmatically. As a part of the course, you’ll be learning a way to observe and culture the art of programming with Python as a language. At the tip of the course, we tend to introduce a number of this advances in computing to inspire the eager learner to pursue additional directions.
The Joy Of Computing mistreatment Python could be a fun-filled windstorm tour of thirty hrs, covering everything you would like to understand to fall infatuated with the foremost sought-after ability of the twenty first century. This course includes samples of analytics during a large choice of industries, and that we hope that students can learn the way you’ll use analytics in their careers and life. one in every of the foremost vital aspects of this course is that you just, the coed, are becoming active expertise making analytics models; we tend to, the course team, urge you to participate within the discussion forums and to use all the tools offered to you whereas you’re within the course!

 

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

This course can have Associate in Nursing unproctored programming communication conjointly excluding the Proctored communication, please check announcement section for date and time. The programming communication can have a weightage of twenty fifth towards the ultimate score.

Final score = Assignment score + Unproctored programming exam score + Proctored Exam score
  • Assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
  • ( All assignments in a particular week will be counted towards final scoring – quizzes and programming assignments). 
  • Unproctored programming exam score = 25% of the average scores obtained as part of Unproctored programming exam – out of 100
  • Proctored Exam score =50% of the proctored certification exam score out of 100
YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND
UNPROCTORED PROGRAMMING EXAM SCORE >=10/25 AND PROCTORED EXAM SCORE >= 20/50. 
If any one of the 3 criteria is not met, you will not be eligible for the certificate even if the Final score >= 40/100. 

CHECK HERE OTHERS NPTEL ASSIGNMENTS ANSWERS 

BELOW YOU CAN GET YOUR NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers 2022? :

 

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 3 Answers 2022


Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

1. Which of the following statements are true regarding the Magic Squares? (N = Number of rows or columns)

a. A Magic Square is always a square matrix.
b. A Magic Square can or cannot be a square matrix.
c. The Sum of each row and each column is N(N+1)/2
d. The Sum of each row and each column is N(N2 +1)/2.

Answer:- a, d
2. What will be the output of the following code?

a. This is a sentence.
b. Error
c. No output
d. The program will not run

Answer:- c

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers
3. A perfect number is a number in which the sum of its proper divisors is equal to that number. For example, 6 is a perfect number as the sum of its divisors 1,2,3 is equal to 6. Which function returns True if the number is perfect?

Answer:- a
4. Suppose there is a movie with 3 letters, how many combinations of names are possible?

a. 26
b. 676
c. 17576
d. 456976

Answer:- c
5. What are the possible outputs of the following program?

a. Any number in the range between 0,4 (Both inclusive).
b. Any number in the range between 1,4 (Both inclusive).
c. Any number in the range between 0,5 (Both inclusive).
d. Any number in the range between 1,5 (Both inclusive).

Answer:- a
6. Birthday Paradox can be simulated with approximately __________ people.

a. 365
b. 100
c. 40
d. 20

Answer:- For Answer Click Here

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers
7. What is the command to print the last result of the ipython console?

a. ‘’
b. –
c. _
d. \\

Answer:- c

8. What will be the output of the following program?

a. Passenger, Starwars
b. spiderman, jumanji
c. spiderman, jumanji, Passenger, Starwars?
d. spiderman, Starwars

Answer:- b
9. In the ‘Dobble Game’, if there are 8 objects on 1 card and 10 objects on another, how many comparisons are possible?

a. 8
b. 10
c. 18
d. 80

Answer:- d
10. What will be the output of the following code?

a. Display the number of consonants and name of the movie.
b. Display the number of letters and name of the movie.
c. Display the number of vowels and name of the movie.
d. Display the number of special characters and name of the movie.

Answer:- c

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.
NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 4 Programming Solutions July 2022
Q1. Take two numbers N and K as an input. Create a list L of length N and initialize it with zeros. Change the value to 1 of even indexes if k is even, otherwise change the value of odd indexes. Print list L in the end.(Consider 0 as even)

Code:-

N=int(input())
K=int(input())
L=[] if K%2!=0:
for x in range(N):
if x%2==0:
L.append(0)
else:
L.append(1)
else:
for x in range(N):
if x%2!=0:
L.append(0)
else:
L.append(1)
print(L,end=””)

Q2. Write a program to take string S as an input and replace all vowels by *. Also print the modified string.

Code:-

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW
JoinScishowEngineerTelegram

Q3. Write a program to take an integer N as an input and display the pattern.

Code:-

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

Yhaa You have done it but next? if YOU Want to your Others NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers 2022 Then Follow US HERE and Join Telegram.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.